Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Κατέρρευσε το ΕΣΥ - Δηλώσεις Μ.Παγώνη: «Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο»


 Η πλήρης διάλυση του κρατικού μηχανισμού, το θάψιμο του «επιτελικού κράτους» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα χιόνια είχε ως παράπλευρη απώλεια και την κατάρρευση του Ε.Σ.Υ.  Τα δημόσια νοσοκομεία που τόσον καιρό λειτουργούσαν στα όρια με τις αντοχές του υγειονομικού προσωπικού να τελειώνουν, κατέρρευσαν στο τριήμερο της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Και όμως η κυβέρνηση επιμένει στο λάθος. Συνεχίζει να κρατάει σε αναστολή 7.000 έμπειρα στελέχη που θα μπορούσαν να καλύψουν άμεσα τα κενά την ώρα μάλιστα που έχει προ πολλού αποδειχτεί ότι τα εμβόλια δεν σταματούν την μετάδοση και ότι αυτή συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα από το εμβολιασμένο προσωπικό των νοσοκομείων!

Η απελπιστική κατάσταση έκανε και τους περίφημους «ειδικούς» να βάλλουν τώρα κατά της κυβέρνησης που μέχρι χθες «λιβάνιζαν» από το τηλεοπτικό τους στασίδι. 'Έτσι η πρόεδρος της  ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η  οποία δεν χαρακτηρίζεται για τις αντικυβερνητικές της θέσεις, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open, δήλωσε  ρητά και απερίφραστα ότι «δεν υπήρχε σχέδιο για τα νοσοκομεία με το προσωπικό να κάνει τριπλοβάρδιες»! Και όλα αυτά, τη στιγμή που ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης όχι απλά δείχνει να είναι εκτός πραγματικότητας αλλά ωραιοποιεί και το χάος, λέγοντας ότι «τα νοσοκομεία που εφημέρευαν δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα, εκτός του Σωτηρία όπου υπήρξε μια δυσλειτουργία».

«Το χάος που επικράτησε στα νοσοκομεία αυτές τις τρεις ημέρες λόγω της έντονης χιονόπτωσης καθώς το κράτος δεν είχε προνοήσει ούτε γι’ αυτό σε μια περίοδο που η πίεση είναι έντονη. Δυστυχώς για τα νοσοκομεία δεν υπήρχε σχέδιο, ήταν δύσκολη η πρόσβαση», επισήμανε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη συμπληρώνοντας πως «μέσα στα νοσοκομεία, στο Γ. Γεννηματάς, στο Σωτηρία, στο Παίδων Πεντέλης, δεν μπορούσε να κουνηθεί τίποτα. Άνοιξαν τους κεντρικούς δρόμους… μέσα στα νοσοκομεία δεν είχαν ανοίξει … υπάρχουν κτίρια ξεχωριστά, προσπαθούσαμε να επικοινωνήσει το ένα με το άλλο».

Επιπλέον και  ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος όσο και οι ίδιοι οι νοσηλευτές κατήγγειλαν πως αναγκάστηκαν να κάνουν διπλοβάρδιες και τριπλοβάρδιες αυτές τις ημέρες καθώς δεν μπορούσαν να τους αντικαταστήσουν οι συνάδελφοί τους.

«Υπήρχε προσωπικό που έκανε τρεις βάρδιες συνεχόμενες, προσπαθούσε πάνω στα εξεταστικά κρεβάτια να ξαπλώσει για δύο ώρες. Γιατί τα νοσοκομεία ήταν γεμάτα, δεν υπήρχαν κρεβάτια να πάει κάποιος μια ώρα, να αισθανθεί ότι ξεκουράστηκε, να συνεχίσει. Όλοι αυτοί είχαν οικογένειες και παιδιά στα σπίτια τους, προσωπικές υποχρεώσεις … για τα νοσοκομεία έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα των δρόμων, για την πρόσβαση των ασθενών, αυτό έχει προτεραιότητα πάνω από όλα» επιβεβαίωσε με τη σειρά της η Ματίνα Παγώνη.  

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις