Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Λαϊκή απαίτηση: «Κ.Μητσοτάκη παραιτήσου» - «Αποδιοπομπαίο τράγο» ψάχνει η κυβέρνηση για την τραγική της ανικανότητα


 Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό κάνουν οι πολίτες στα social media, αλλά και σε παρεμβάσεις τους στα ΜΜΕ, κατηγορώντας την μπάχαλο που δημιουργήθηκε με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίδα». 

Χιλιάδες πολίτες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, στην Μεσογείων και σε άλλους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, πολλά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες και μια κυβέρνηση να κατηγορεί για την καταστροφή... τους άλλους.  

Για μια ακόμη καταστροφή η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί να «σώσει» την εικόνα της, μετατρέποντας την Τετάρτη σε «γενική αργία», ενώ προσπαθεί -με τη βοήθεια των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ- ότι για την καταστροφή φταίει μόνο η εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό. 

Και φυσικά όλες οι κινήσεις που κάνει είναι για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, ένα ψευτοεπίδομα 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα και κάτι ψευτοσυγγνώμη από μερικά κυβερνητικά στελέχη. 

Σημαντικό ρόλο αλλά χωρίς αποτέλεσμα επωμίσθηκε από το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, παραδεχόμενος το εμφανές σε όλους... πως τίποτα δεν πήγε καλά.

Είχαν προηγηθεί οι μεγαλοστομίες και οι φωτογραφίες περί ετοιμότητας του μηχανισμού, με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γ.Πατούλη, να δηλώνει (μεταξύ των άλλων) πανέτοιμος.

Ο Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή του περιοδεία στα κανάλια και στα Μέσα Ενημέρωσης μίλησε για ευθύνες πολιτών, για ευθύνες της Αττικής Οδού, αλλά δεν έπεισε κανέναν.

Το επόμενο επιχείρημά του ήταν να παραδεχθεί τις... αστοχίες και να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί ένα εξιλαστήριο θύμα ή αποδιοπομπαίος τράγος. Ως ένα βαθμό βρέθηκε στην Αττική Οδό με το πρωθυπουργικό γραφείο να διαρρέει περί καταβολής αποζημίωσης στους εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού, ύψους 2.000 ευρώ.

Μετά την προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου δηλαδή να ρίξει τις ευθύνες στο ότι η κακοκαιρία ήρθε λίγο πρόωρα στο ραντεβού της, το Μέγαρο Μαξίμου μέσα στην αφωνία του προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις με αποζημιώσεις. Στην προσπάθεια κατευνασμού συμμετέχει βεβαίως και ο φιλικός Τύπος ο οποίος βλέπει την κυβέρνηση να αποδίδει ευθύνες.

«Δεν υπάρχει απάντηση που να σας λέει ότι έγιναν όλα σωστά. Η ώρα των εξηγήσεων και των απαντήσεων στην κοινωνία θα έρθει μετά την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας και της ταλαιπωρίας των πολιτών» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο Open, σε μία από τις σημερινές πρωινές τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.

«Η κυβέρνηση θα δώσει τις απαντήσεις της και θα αποδώσει τις ευθύνες», αναδημοσιεύει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος σε μια προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο και να αποφύγουν το προφανές: Η κυβέρνηση απέτυχε σε κάτι το οποίο είχε προαναγγελθεί εδώ και ημέρες. Και απέτυχε σε όλα τα πεδία διαλύοντας την οικονομία και την κοινωνία.

Και φυσικά ο κόσμος βλέπει όλο αυτό το μπάχαλο και γνωρίζει ποιος έχει την ευθύνη: Η κυβέρνηση. 

Στο Twitter γι' ακόμη μια φορά έχει γίνει trend το #μητσοτακη_παραιτησου: 






 

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις