Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Κορωνοϊός – Λινού: «Λάθος να λέμε ότι είμαστε στο τέλος της πανδημίας»

 


Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis, Αθηνά Λινού τέθηκε απέναντι στην άποψη πως είμαστε κοντά στο τέλος της πανδημίας με δεδομένο πως τα κρούσματα είναι τόσο πολλά και υπάρχει πλέον και ο φόβος της Όμικρον 2.

«Απ’ ότι φαίνεται η Όμικρον κορυφώθηκε, τουλάχιστον η Όμικρον 1 και βαίνει σε ύφεση αλλά η ύφεση είναι πιο αργή από αυτό που θα περιμέναμε. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν η μείωση των κρουσμάτων είναι πιο αργή απ’ ότι θα περιμέναμε και αν αυτή καθυστέρηση οφείλεται στην καινούργια παραλλαγή του στελέχους Όμικρον 2. Οι θάνατοι οφείλονται στον τεράστιο αριθμό κρουσμάτων της Όμικρον», είπε η καθηγήτρια Αθήνα Λινού στο Mega και συνέχισε:

«Από τα 50.000 κρούσματα που είχαμε εκφράζονται σήμερα με αυτούς τους θανάτους. Ελπίζουμε ότι θα μειωθούν μετά από λίγο. Εκτός αν δούμε έξαρση λόγω της Όμικρον 2. Είναι λάθος να λέμε ότι είμαστε στο τέλος της πανδημίας πριν ολοκληρωθεί. Θα ξέρουμε τι έγινε με την πανδημία όταν πραγματικά τελειώσει. Οι ενδείξεις λένε ότι είμαστε ακόμα σε αναμονή. Μπορεί να πάμε σε άλλα πολλαπλά μικρότερα κύματα. Δεν θα εξαλειφθεί ξαφνικά».

Σημειώνεται πως παραμένουν σε υψηλό επίπεδο οι δείκτες της πανδημίας, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 100 χθες και οι διασωληνωμένοι να φτάνουν τους 679 ενώ την ίδια στιγμή συναγερμός έχει σημάνει στη χώρα, καθώς χθες εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα της νέας υποπαραλλαγής της Όμικρον.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις