Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Μας κοροϊδεύουν: Τέλος τα μονοκλωνικά στην Ελλάδα γιατί «δεν πεθαίνουμε από Όμικρον και δεν χρειάζονται» -Μόνο εμβόλια

 


«Εμβόλια υπάρχουν και πρέπει να τα ξεστοκάρουμε», αυτή φαίνεται πως είναι η λογική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Covid-19, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται τις τελευταίες ώρες σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τα μονοκλωνικά αντισώματα ξαφνικά... «δεν χρειάζονται» και γι' αυτό το λόγο δεν θα πάρουν νέες δόσεις! 

Η κυβέρνηση μετά από έναν χρόνο αποφάσισε να πάρει μόλις 2.000 δόσεις μονοκλωνικών, οι οποίες αποδείχθηκαν σωτήριες, καθώς οι περισσότεροι ασθενείς που τις έλαβαν έγιναν καλά σε λίγες ώρες. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το 95% από τις 2.000 δόσεις μονοκλωνικών έχει χορηγηθεί σε ασθενείς μέσα στον Δεκέμβριο, σε περίπου 25 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Τις δόσεις έλαβαν στη συντριπτική πλειοψηφία ασθενείς που είχαν νοσήσει από την παραλλαγή Δέλτα, κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαπενθημέρου του Δεκεμβρίου, όταν δεν είχε κυριαρχήσει ακόμη η Όμικρον, όπως επισημαίνει ο καθηγητής Στέλιος Λουκίδης, επικεφαλής της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας που είναι υπεύθυνη για την χορήγηση των θεραπειών.

«Στην Ελλάδα έχουμε δώσει περίπου το 95% των μονοκλωνικών και θα πρέπει να αποτιμήσουμε μαζί με το Υπουργείο Υγείας πως πήγαν αυτές οι θεραπείες. Κι αν έχουμε διαφορές, μεταξύ του πρώτου 15ημέρου του Δεκεμβρίου που τα δώσαμε σε ασθενείς όταν είχαμε Δέλτα και του δεύτερου 15ημέρου που είχαμε Όμικρον. Να δούμε δηλαδή πως πήγαν, στην αρχική εικόνα όταν δεν είχαμε ακόμη Όμικρον και μετά τις 15 και 20 Δεκεμβρίου με την Όμικρον. Τις τελευταίες ημέρες πιστεύω ότι έχουμε δώσει και σε ασθενείς που έχουν Όμικρον», τονίζει ο καθηγητής.

Στις ΗΠΑ οι γιατροί υποστηρίζουν ότι εγείρονται ηθικά διλήμματα με τη χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων σε ασθενείς που κατά πάσα πιθανότητα έχουν μολυνθεί από την Όμικρον, έναν ιό που στη συντριπτική πλειοψηφία των μολύνσεων προκαλεί ούτως ή άλλως πιο ήπια συμπτώματα.

«Το άλλο ζήτημα είναι ότι ίσως να υπάρχει μια παρανόηση, ότι δίνοντας μονοκλωνικά σε μια ήπια νόσο μπορεί τελικά να έχουμε το bias ότι η ήπια νόσος κράτησε τελικά τους ασθενείς εκτός νοσοκομείου και όχι τα μονοκλωνικά», αναφέρει συμπληρωματικά ο καθηγητής Στέλιος Λουκίδης.

Από την εμπειρία που αποκόμισε χορηγώντας τα μονοκλωνικά αντισώματα σε ασθενείς, όπως λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, διαπίστωσε ότι έχουν αποτελεσματικότητα απέναντι στην Δέλτα:

«Είναι μια τεχνολογία που μάλλον δούλεψε. Εγώ σε 8 με 10 αρρώστους δικούς μου ασθενείς που τα έδωσα δεν μπήκε κανείς στο νοσοκομείο. Ήταν βαριά περιστατικά και μεγάλοι άνθρωποι με συννοσηρότητες και δύο τρεις μάλιστα ήταν ανεμβολίαστοι. Δεν μπήκε κανείς στο νοσοκομείο. Σε πανελλαδικό επίπεδο, όμως, δεν έχουμε πάρει ακόμα τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου να ξέρουμε πόσοι από αυτούς που πήραν μονοκλωνικά έκαναν τελικά εισαγωγή στο νοσοκομείο και πόσοι δεν μπήκαν. Αυτό δεν το ξέρουμε», σημειώνει.

Τι σημαίνει αυτό; Με αφορμή την μετάλλαξη Όμικρον, η οποία είναι πιο ήπια και δεν προκαλεί νοσηλείες η κυβέρνηση δεν θα πάρει άλλα μονοκλωνικά αντισώματα. Αυτό θα μπορούσαμε να το δεχθούμε εάν την ίδια ώρα η κυβέρνηση σταμάταγε όλα τα παράλογα μέτρα και τις υποχρεωτικότητες. 

Όντως η μετάλλαξη Όμικρον είναι το τέλος της πανδημίας και τώρα δεν μας προκαλεί ανησυχία; Αν ναι τότε γιατί να υπάρχει υποχρεωτικός εμβολιασμός; Γιατί επιμένουν σε μαζικούς και επαναλαμβανόμενους εμβολιασμούς; Γιατί παίρνουν αυστηρά μέτρα; Γιατί οι ανεμβολίαστοι πολίτες κάνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση rapid test; 

Αν θεωρούν ότι τελείωσε η πανδημία τότε ας μας ενημερώσουν, εάν όχι, τότε είναι αδιανόητο να πετάμε στα σκουπίδια ένα «όπλο» το οποίο έχει αποδειχθεί ότι σώζει ζωές! 

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις