Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Το μυστήριο με τον «εξωγήινο» σκελετό-μινιατούρα που βρέθηκε στην έρημο και η ανατριχιαστική αλήθεια

 


Με το μυτερό κρανίο σε σχήμα κώνου, τις λοξές κόγχες των ματιών και τα δέκα πλευρά, αυτή η μικροσκοπική μούμια έκανε τους επιστήμονες να ξύνουν τα κεφάλια τους για πολλά χρόνια.

Τροφή στους πάντα… πεινασμένους συνωμοσιολόγους, αναμοχλεύοντας τις συζητήσεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, έδωσε η ανακάλυψη ενός μουμιοποιημένου σκελετού στην έρημο Atacama της Χιλής το 2003.

Και μπορεί κατά την εξέτασή του να διαπιστώθηκε ότι ανήκε σε ένα «ον ηλικίας μεταξύ έξι και οκτώ ετών», παρά τα μόλις 15 εκατοστά του ύψους του, ωστόσο για πολλά χρόνια οι επιστήμονες αδυνατούσαν να καταλήξουν τι στο καλό ήταν αυτό το (τουλάχιστον) περίεργο ον.

Τα λείψανα εντοπίστηκαν από τον κυνηγό θησαυρών Oscar Muño σε μια εγκαταλελειμμένη εκκλησία, στην έρημη πια πόλη, με τα ορυχεία, La Noria.

Ήταν μάλιστα μέσα σε ένα δερμάτινο πουγκί, τυλιγμένο με ένα λευκό ύφασμα και δεμένο με μια μοβ κορδέλα, ωστόσο τίποτα δεν μαρτυρούσε την ταυτότητα ή την προέλευσή του.

Το μακρύ κρανίο σε σχήμα κώνου, οι λοξές κόγχες των ματιών και οι 10 αντί για 12 θωρακικοί σπόνδυλοι, προβλημάτιζαν τους επιστήμονες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί γόνιμο έδαφος για διάφορες εικασίες σχετικά με την προσέλευση του σκελετού, που ονομάστηκε Ata. Οι περισσότερες, όπως ήταν φυσικό, τον ήθελα να προέρχεται έξω από τα εγωιστικά στενά όρια της Γης.

«Ουφολόγοι» και διαφόρων ειδών ερευνητές εξωγήινης ζωής δεν έχασαν έτσι την ευκαιρία και επισκέφθηκαν το σημείο της ανακάλυψης, σε μια προσπάθεια να βρουν στοιχεία για να τεκμηριώσουν τις υποθέσεις τους.
Σύμφωνα μάλιστα με το ντοκιμαντέρ «Sirius», ο σκελετός θα μπορούσε να ήταν μιας συγκεκριμένης φυλής εξωγήινων επισκεπτών.
Μπορεί ωστόσο αρχικά να θεωρήθηκε, άγνωστο γιατί, ότι προερχόταν από τα αρχαία χρόνια, ωστόσο η ανάλυση που πραγματοποιήθηκε το 2012, έδειξε ότι ο σκελετός χρονολογείται, στην πραγματικότητα, κάπου τη δεκαετία του 1970.
Παρ' όλα αυτά, δεν υπήρχε τίποτα επίσημα καταγεγραμμένο που να υποδηλώνει τι ήταν, αλλά και καμία απόδειξη για το ποιος μπορεί να ήταν αυτό το μικροσκοπικό ον.
Επιπρόσθετα το μυστήριο, ενισχύοντας τα… εξωγήινα σενάρια, περιέπλεκε ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 8% του DNA του δεν ήταν καν ανθρώπινο!
Ο σκελετός της Ata - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.12.2021
Ο σκελετός της Ata
Τελικά, 15 χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2018, μια ομάδα επιστημόνων έριξε φως στο μυστήριο, καταρρίπτοντας τις θεωρίες ότι το πλάσμα αυτό προερχόταν από το διάστημα, καθώς η εξήγηση ήταν πέρα για πέρα ορθολογική.
Οι έρευνες στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, στο Σαν Φρανσίσκο και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έδειξαν ότι επρόκειτο για βρέφος που πέθανε πριν από περίπου 40 χρόνια.
Πολλές γενετικές παθήσεις και ανωμαλίες που συνδέονται με τον νανισμό και άλλες διαταραχές των οστών εμπόδισαν την ανάπτυξή του, ενώ ή γεννήθηκε πρόωρα νεκρό ή πέθανε αμέσως μετά τη γέννα.

Η μελέτη μάλιστα του σκελετού που ανήκει σε κορίτσι, σύμφωνα με τον Γκάρι Νόλαν, καθηγητή μικροβιολογίας και ανοσολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στην αντιμετώπιση τέτοιων παθήσεων, ώστε να βοηθηθούν άτομα με προβλήματα ανάπτυξης των οστών.
Ο Δρ Νόλαν άρχισε να ερευνά την υπόθεση το 2012 όταν ένας φίλος του, του είπε ότι μπορεί να είχε βρει έναν εξωγήινο.
«Το DNA και τα λείψανα δεν ήταν σαφές ότι ήταν ανθρώπινα όταν ξεκίνησε η έρευνα» ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι αυτός ο σκελετός κρατείτο από ιδιώτη στην Ισπανία, χωρίς να υπάρχουν καταγγελίες για εγκληματική πράξη ως προς τον τρόπο απόκτησής του».
Από την πλευρά της, ωστόσο, γράφοντας στο διαδικτυακό περιοδικό Etilmercurio, η Cristina Dorador, από το Πανεπιστήμιο της Antofagasta, κάλεσε την κυβέρνηση της Χιλής να καταδικάσει την έρευνα, εστιάζοντας στο ανθρώπινο κομμάτι της υπόθεσης.
«Δεν ξέρουμε πώς ήρθε να ταφεί ένα κοριτσάκι δίπλα στην εκκλησία στην εγκαταλελειμμένη πόλη. Δεν ξέρουμε αν γεννήθηκε ζωντανή, αλλά ξέρουμε ότι της φέρθηκαν με φροντίδα και αγάπη τις τελευταίες της στιγμές, καθώς ήταν καλυμμένη προσεκτικά με ένα λευκό πανί και μια βιολετί κορδέλα», ανέφερε, προσθέτοντας: «Από το εικαζόμενο χρονοδιάγραμμα του θανάτου της, είναι πιθανό η μητέρα της να είναι ακόμα ζωντανή. Δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος για την υπόθεση από τα μέσα ενημέρωσης, είναι επίσης πιθανό η οικογένεια να αναγκάστηκε να ζήσει ξανά τα τραγικά αυτά γεγονότα μετά από 40 χρόνια»…
«Αλλά ποια είναι η μοίρα του κοριτσιού της La Noria; Ένα σκοτεινό συρτάρι σε κάποιο μέρος της Ευρώπης» κατέληξε.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις