Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Ντιντιέ Ραούλ: «Ο εμβολιασμός δεν βοηθάει καθόλου - Τα περισσότερα κρούσματα στις χώρες με τον μεγαλύτερο εμβολιασμό»


 O γνωστός λοιμωξιολόγος καθηγητής Ντιντιέ Ραούλ  βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή ”Touche pas à mon poste” του Cyril Ηanouna στο κανάλι C8TV. Ερωτηθείς  αν ο εμβολιασμός χρησιμεύει σε κάτι απαντά ΟΧΙ. Και προσθέτει «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ανεμβολίαστοι είναι πιο μολυσματικοί μεταδοτικοί παρά οι εμβολιασμένοι..για τη Δέλτα οι εμβολιασμένοι είχαν ιικά φορτία ανώτερα από τους ανεμβολίαστους»

Ο σχετικός διάλογος με τον δημογιογράφο της εκπομπής ήταν ο εξής:

- Σε επιδημιολογικό επίπεδο υπάρχει κάποια απόδειξη ότι αυτός ο (γενικός εμβολιασμός) είναι χρήσιμος;

Ν.Ρ.: Λυπάμαι που διαφωνώ με τις αρχές,η απάντηση είναι ΟΧΙ. Δεν ελέγχει την επιδημία. Καθόλου. Είναι οι χώρες στις οποίες έχουμε κάνει τα περισσότερα εμβόλια που έχουν τα περισσότερα κρούσματα. Δεν μπορείτε να πείτε στους ανθρώπους: Θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο μη εμβολιαζόμενοι.

O Ντιντιέ Ραούλ ξεκαθαρίζει ότι με την πάροδο του χρόνου, ένας ιός γίνεται πιο μεταδοτικός και λιγότερο επικίνδυνος

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό που συμβαίνει συχνά – μπορούμε να φανταστούμε ότι συμβαίνει όπως πριν – όταν ένας ιός προσαρμόζεται σε ένα νέο οικοσύστημα, στην προκειμένη περίπτωση στον άνθρωπο, καθώς γίνεται πιο μεταδοτικός και λιγότερο επικίνδυνος. Αυτό συνέβη με τη γρίπη. ( …) Είναι σαφές ότι το ποσοστό των ατόμων που νοσηλεύονται και των νεκρών είναι πολύ χαμηλό. Για την Omicron, δεν ξέρω. Οι εργασίες που δημοσιεύονται επί του παρόντος για Omicron δεν δείχνουν σημαντική αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Και μέχρι την ηλικία των 50 ετών, δεν υπάρχουν μέρη όπου μπορείτε να δείτε άτομα να εμφανίζουν υπερβολική θνησιμότητα.»


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις