Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Η Πολωνία δεν θέλει πολλά περιοριστικά μέτρα - Παραιτήσεις «ειδικών» γιατί δεν πιέζει η κυβέρνηση για... εμβόλια


 Η πολωνική κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να επαναφέρει την κανονικότητα στην χώρα αναφορικά με τον κορωνοϊό μέσω της λήψης περιορισμένων μέτρων σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να αναχαιτίσει τη διασπορά του κρατώντας έτσι την κοινωνία και την οικονομία ακμαίες και αυτό οδήγησε σε παραιτήσεις μελών της αντίστοιχης επιτροπής ειδικών που ζητούσαν να ασκηθούν πιέσεις για εμβολιασμούς και αυστηρότερα μέτρα παρά τις μειωμένες νοσηλείες.

Τα 13 από τα 17 μέλη του Ιατρικού Συμβουλίου της Πολωνίας, το οποίο συμβουλεύει τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, παραιτήθηκαν την Παρασκευή (14/1) καταδικάζοντας την έλλειψη επιστημονικής επιρροής στη χάραξη πολιτικής, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο PAP, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η ανακολουθία μεταξύ του επιστημονικού και ιατρικού σκεπτικού και της (σ.σ. κυβερνητικής) πρακτικής είναι έκδηλη ιδίως όσον αφορά τις πολύ περιορισμένες προσπάθειες που έγιναν για την αντιμετώπιση του κύματος το φθινόπωρο και κατόπιν της απειλής της παραλλαγής Όμικρον, παρά τον τεράστιο αριθμό θανάτων που αναμένονταν» ανέφεραν τα 13 παραιτηθέντα μέλη του Συμβουλίου στην ανακοίνωση που απέστειλαν στο PAP.

Στην Πολωνία έχει εμβολιαστεί το 56,4% του πληθυσμού ενώ είναι και λίγοι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί, όπως η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους ή η μείωση του αριθμού των θαμώνων σε μπαρ και εστιατόρια, εφαρμόζονται με σχετική χαλαρότητα.

«Παρατηρούμε μια εντεινόμενη ανοχή απέναντι στη συμπεριφορά ανθρώπων που αρνούνται τους κινδύνους της Covid-19 και τη σημασία των εμβολιασμών στη μάχη κατά της πανδημίας, γεγονός που αντικατοπτρίστηκε και στις δηλώσεις μελών της κυβέρνησης ή αξιωματούχων», ανέφεραν τα παραιτηθέντα μέλη του Συμβουλίου.

Μολονότι οι υπουργοί κατ’ επανάληψη και επισήμως προέτρεψαν τους Πολωνούς να εμβολιαστούν, η πρόσφατη άρνηση της κυβέρνησης να απολύσει έναν αρμόδιο του υπουργείου Παιδίας ο οποίος χαρακτήρισε «πείραμα» τα εμβόλια, καταδικάστηκε έντονα από την ιατρική κοινότητα.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις