Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του ψαρά –Στη μάχη πλωτά και εναέρια μέσα (VIDEO)


 Με πλωτά σκάφη του Λιμενικού αλλά και εναέρια μέσα συνεχίζεται η επιχείρηση εντοπισμού του 57χρονου επαγγελματία ψαρά, που αγνοείται από χθες στη θαλάσσια περιοχή των Κερδυλλίων του Νομού Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 57χρονο επαγγελματία ψαρά που κατάγεται από το Κοκκινοχώρι Καβάλας. Στο σκάφος επέβαινε επίσης ένας υπάλληλος του,  όταν το κύμα τους χτύπησε με αποτέλεσμα ο ψαράς να πέσει στη θάλασσα.


Ο ίδιος ζήτησε από τον υπάλληλό του να πάει τη βάρκα σε λιμάνι και να φωνάξει τον γιο του για να βγει αυτός έξω. Από νωρίς το πρωί , αεροπλάνα πετούν κατά μήκος της ακτής των Κερδυλλίων και «χτενίζουν» τη θάλασσα, προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη του αγνοούμενου.



Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:
“Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Καβάλας, για περιστατικό αγνοούμενου 57χρονου αλλοδαπού επαγγελματία αλιέα στη θαλάσσια περιοχή ν. «ΚΕΡΔΥΛΙΩΝ» εκβολών ποταμού Στρυμόνα -Στρυμονικού κόλπου. Κατά δήλωση ιδιώτη, ο 57χρονος, λόγω απότομου κυματισμού, έπεσε στη θάλασσα από το Α/Κ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Ι. 313 και αγνοείται.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Καβάλας, Ιερισσού και Σταυρού και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή τριών (03) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πεζοπόρου τμήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από ξηράς καθώς και αεροσκάφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου”.

Πηγή: Επιλογές 

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις