Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Σφοδρή επίθεση Α. Βούτσιτς στους Αυστραλούς: «Μας κάνετε μαθήματα ενώ αγνοείτε την δικαιοσύνη και βασανίζετε τον Νόβακ»


 Την ώρα που το σίριαλ με τη συμμετοχή  του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Αυστραλιανό Όπεν καλά κρατεί, ένα πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται παράλληλα.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε βίντεο που ανάρτησε στο Instagram, επιτέθηκε σφοδρά στις αυστραλιανές αρχές και προσωπικά στον πρωθυπουργό Μόρισον  επικρίνοντας  έντονα την απόφαση της κυβέρνησης της Αυστραλίας να ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς. Μια εξέλιξη που προκάλεσε την αντίδραση του τενίστα, ο οποίος με τη σειρά του προσέφυγε σε δικαστήριο.

«Εάν θέλατε να αποτρέψετε τον Νόβακ να κατακτήσει το τρόπαιο για 10η φορά γιατί δεν τον απορρίψατε αμέσως, γιατί δεν του είπατε ότι δεν μπορεί να πάρει βίζα; Γιατί τον βασανίζετε;» διερωτήθηκε ο Βούτσιτς, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.

Ο πρόεδρος της Σερβίας εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι -όπως είπε- η εκτελεστική εξουσία στην Αυστραλία δεν σέβεται τις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας. «Συχνά μας κάνουν μαθήματα για το κράτος δικαίου. Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν αν ένας υπουργός στη Σερβία ακύρωνε αποφάσεις δικαστών, δηλαδή έγκυρων δικαστικών οργάνων», ανέφερε ο Βούτσιτς.  Και πρόσθεσε! «μας έδειξαν πώς εννοούν την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, αλλά κυρίως πώς είναι μια ασήμαντη δικαιοσύνη, επειδή όλη η δύναμη βρίσκεται στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας».

Ο Αλ. Βούτσιτς επισήμανε ότι η Σερβία θα συνεχίσει να στηρίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και να αγωνίζεται για το δίκιο του.

«Η Σερβία είναι στο πλευρό του Νόβακ και θα μπορέσει να σας απαντήσει κατάλληλα, συμπεριφερόμενη όμως πολύ καλύτερα από ό,τι εσείς απέναντι στο Τζόκοβιτς», διεμήνυσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του για την υπόθεση Τζόκοβιτς, λέγοντας: «Ζήτω η Σερβία! Νόβακ, είμαστε μαζί σου!».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις