Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Α.Σκέρτσος: «Η συγγνώμη μου πιο σημαντική από την παραίτηση μου» - Ρεσιτάλ ματαιοδοξίας από το «Ποτάμι» του Μαξίμου - Από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε η ντροπή


 Την κοινή γνώμη προκάλεσε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, καθώς ομολόγησε ότι ήταν «παρών» στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αλλά υποστήριξε ευθαρσώς ότι μια «συγγνώμη» αρκεί και πως δεν χρειάζονται παραιτήσεις! 

«Η συγνώμη είναι εφαλτήριο αυτογνωσίας και χωρίς αυτή δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω. Όταν είναι ειλικρινής και συγκεκριμένη και όχι προσχηματική είναι πιο σημαντική από την παραίτηση ή μια αντικατάσταση», αυτό είπε χαρακτηριστικά το πρωί του Σαββάτου από το βήμα της Βουλής το «Ποτάμι» του Μαξίμου, καθώς όπως γνωστόν ο Α.Σκέρτσος προέχεται από το «Ποτάμι». 

Τότε με μια «συγγνώμη» θα τη γλύτωναν όλοι οι ελλειμματικοί πολιτικοί και δεν θα υπήρχαν παραιτήσεις. Από την εποχή της Μικρασιατικής Εκστρατείας μέχρι και σήμερα οι πολιτικοί θα ζητούσαν μια «συγγνώμη» και δεν θα υπήρχαν ποτέ παραιτήσεις, ακόμα και ο Νίξον στις ΗΠΑ θα ζητούσε «συγγνώμη» και θα έληγε το θέμα.

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε τον υπουργό Επικρατείας να απαντήσει εάν συμμετείχε στην επίμαχη σύσκεψη, τι αποφασίστηκε και αν κρατήθηκαν πρακτικά.

«Εχει βγει Δελτίο Τύπου που αναφέρει αναλυτικά το ποιοι συμμετείχαν κ. Ραγκούση» απάντησε αρχικά ο κ. Σκέρτσος για να προσθέσει «Όχι η εταιρεία της Αττικής Οδού δεν ζήτησε (το κλείσιμο του δρόμου). Αυτό που συμφωνήθηκε με τροχαία, Πολιτική Προστασία και όλους τους παραχωρησιούχους ήταν αυτό που εφαρμόστηκε και εφαρμόστηκε ορθά στις εθνικές οδούς και έκλεισαν οι δρόμοι για βαρέα οχήματα. Αλλά δεν εφαρμόστηκε με ευθύνη της εταιρείας στην Αττική Οδό».

Να θυμίσουμε εδώ ότι ένας από τους λόγους που μέχρι στιγμής ο Κ.Μητσοτάκης δεν έχει «αποκεφαλίσει» τον Χ.Στυλιανίδη είναι η παρουσία του Α.Σκέρτσου στη συγκεκριμένη σύσκεψη, καθώς θα έπρεπε να «παραιτήσει» και το «δεξί του χέρι», όμως όπως φαίνεται ο Α.Σκέρτσος θα αρκεστεί στη συγγνώμη. 

«Οφείλουμε ένα συγνώμη στους συμπολίτες μας και ένα ευχαριστώ στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική την Πολιτική Προστασία, σε όλους όσοι αγωνίστηκαν επί πέντε μέρες για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Δεν είναι εργαλείο αποφυγής η συγκάλυψη ευθυνών αλλά μία κυβέρνηση έτοιμη να αναγνωρίσει ότι δεν έγιναν όλα καλά», προσέθεσε ο Υπουργός Επικρατείας για την κακοκαιρία Ελπίς. 

Κατά τον ίδιο η κυβέρνηση λέει συγγνώμη «διότι αναγνωρίζουμε και γνωρίζουμε ταυτόχρονα ότι στον πυρήνα της αποστολής του κράτους βρίσκεται η ασφάλεια των πολιτών και αυτό το αίσθημα κλονίστηκε λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, αλλά δεν γκρεμίστηκε». 

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη κακοκαιρία ανέδειξε πόση δουλειά πρέπει να γίνει στο επίπεδο της συνεργασίας των συναρμόδιων φορέων. Άλλωστε, όπως είπε,  η πρόληψη δεν είναι από τα πιο δυνατά μας στοιχεία, καθώς «λείπει από την κουλτούρα μας, δεν την μάθαμε στα σχολεία μας». 

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ότι η κακοκαιρία που αντιμετωπίσαμε δεν ήταν καθόλου συνηθισμένη στα ιστορικά κλιματικά δεδομένα του λεκανοπεδίου. «Όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Παραλάβαμε την Πολιτική Προστασία με ένα υπό στελεχωμένο γραφείο σε ένα κατάλληλο κτίριο και στη θέση της έχουμε δημιουργήσει ένα υπουργείο. Έχουμε εξασφαλίσει 1,7 δις από το ταμείο ανάκαμψης για την αναβάθμιση των υποδομών, εξοπλισμού και εκπαίδευσης», είπε με νόημα. 

Ως προς τον στόχο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα επισήμανε ότι «όλοι πρέπει μηδενός εξαιρουμένου, κεντρική κυβέρνηση, ΟΤΑ και πολίτες να γίνουν καλύτεροι στην αντιμετώπιση των απειλών που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Να κατανοήσουμε ότι ζούμε σε ένα περιβάλλον με νέες αναδυόμενες υβριδικές απειλές και ότι οφείλουμε αν θέλουμε να είμαστε ασφαλείς να υιοθετούμε ως σενάριο βάσης στην καθημερινότητά μας το χειρότερο σενάριο ακόμη κι αν αυτό δεν επιβεβαιώνεται».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις