Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Σκωτία: Τέλος τα περιοριστικά μέτρα από την Δευτέρα - Στην Ελλάδα πότε;


 Η Σκωτία θα τερματίσει όλους τους περιορισμούς για Omicron τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον-Nicola Sturgeon.

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά. Ο αριθμός των ασθενών με Covid στα νοσοκομεία φαίνεται να κορυφώθηκε και αρχίζει να σταθεροποιείται και να είναι περίπου 25% μικρότερος από την κορύφωση τον περασμένο χειμώνα.

Τα νυχτερινά κέντρα θα ανοίξουν ξανά, οι μεγάλες εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους μπορούν να συνεχιστούν και οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης θα καταργηθούν από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα κυριότερα σημεία της δήλωσης της Nicola Sturgeon: η Σκωτία βρίσκεται σε «καθοδική κλίση» του κύματος Omicron. Οι περιορισμοί σε κλειστούς χώρους θα λήξουν στις 24 Ιανουαρίου. Οι άνθρωποι θα πρέπει  να παραμένουν «προσεκτικοί» όταν αναμιγνύονται κοινωνικά. Οι μάσκες θα παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους. 

Αλλά και  στην Αγγλία η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει σταδιακά τους εναπομείναντες περιορισμούς πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της τηλεργασίας από το σπίτι και της χρήσης διαβατηρίων εμβολίων, ανέφεραν βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Παρ΄ότι η Βρετανία ανέφερε 438 νέους θανάτους από τον COVID-19, το υψηλότερο ημερήσιο νούμερο από τις 24 Φεβρουαρίου πέρυσι.

Ωστόσο στην Ελλάδα των χιλιομαγειρεμένων στατιστικών και των αλλοπρόσαλλων οδηγιών(μην κάνετε rapid κάτε PCR και μετά: κάντε rapid όχι PCR) επιτροπή των «ειδικών» σκέφτεται να παρατείνει κι άλλο τα μέτρα...


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις