Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Telegraph: Ήξεραν ότι ο κορωνοϊός διέρρευσε από εργαστήριο - Δεν είπαν τίποτα για να μην βλάψουν την «διεθνή αρμονία»


 Ένα άρθρο «βόμβα» φιλοξενεί η βρετανική Telegraph, καθώς αποκαλύπτει ότι οι επιστήμονες πίστευαν από την αρχή ότι ο κορωνοϊός διέρρευσε από το εργαστήριο της Γουχάν, αλλά δεν είπαν τίποτα! 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο λόγος που δεν είπαν τίποτα οι επιστήμονες είναι γιατί φοβήθηκαν ότι η σχετική συζήτηση θα μπορούσε να βλάψει την «διεθνή αρμονία», δηλαδή δεν λένε την αλήθεια προκειμένου να μην διαταραχθεί η τάξη και η ασφάλεια, ενώ επίσης τονίζει ότι δεν ήθελαν να βλάψουν και την Κίνα. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα:

Οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί επιστήμονες θεώρησαν πιθανό ότι ο Covid διέρρευσε κατά λάθος από ένα εργαστήριο, αλλά ανησυχούσαν ότι περαιτέρω συζήτηση θα έβλαπτε την επιστήμη στην Κίνα, δείχνουν τα email.

Ένα email από τον Sir Jeremy Farrar, διευθυντή του Wellcome Trust, στις 2 Φεβρουαρίου 2020 ανέφερε ότι «μια πιθανή εξήγηση» ήταν ότι ο Covid είχε εξελιχθεί γρήγορα από έναν ιό τύπου Sars μέσα σε ανθρώπινο ιστό σε ένα εργαστήριο χαμηλής ασφάλειας.

Το email, προς τον Δρ Άντονι Φάουτσι και τον Δρ Φράνσις Κόλινς των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, συνέχισε λέγοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να «δημιούργησε κατά λάθος έναν ιό που προορίζεται για ταχεία μετάδοση μεταξύ των ανθρώπων».

Αλλά ένας κορυφαίος επιστήμονας είπε στον Sir Jeremy ότι «περαιτέρω συζήτηση θα έκανε περιττό κακό στην επιστήμη γενικά και στην επιστήμη στην Κίνα ειδικότερα». Ο Δρ Κόλινς, πρώην διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να βλάψει τη «διεθνή αρμονία».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις