Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Τέταρτη δόση στους άνω των 60 ετών ανακοίνωσε το Ισραήλ

 


Το Ισραήλ θα αρχίσει να προσφέρει την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω. Μετατρέπεται έτσι στην πρώτη χώρα στον κόσμο που προχωρά σε αυτή την κατεύθυνση για να αντιμετωπίσει την Ομικρον.

Τέταρτη δόση θα διατεθεί και στο ιατρικό προσωπικό που έκανε την τρίτη πριν από τουλάχιστον τέσσερις μήνες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Naftali Bennett σε συνέντευξη Τύπου, μεταδίδει το Bloomberg. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση ενέκρινε την τέταρτη δόση για άτομα σε ανοσοκαταστολή, καθώς και για τρόφιμους γηροκομείων.

Τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 5.000 την περασμένη εβδομάδα στη χώρα των 9,5 εκατομμυρίων και αναμένεται να τετραπλασιαστούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, είπε ο πρωθυπουργός. Θα μπορούσαν να φτάσουν τις 50.000 την ημέρα, είπε ή σχεδόν πέντε φορές πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ. Ταυτόχρονα, οι βαριές νοσηλείες παραμένουν πολύ κάτω από τα προηγούμενα ρεκόρ, αλλά έχουν αρχίσει να αυξάνονται από την περασμένη εβδομάδα.

Ηδη από τον περασμένο μήνα ο Bennett είχε ανακοινώσει σχέδιο για την ανοσοποίηση όλων όσων είναι 60 ετών και άνω, αλλά η εφαρμογή αναβλήθηκε λόγω της αντίδρασης ορισμένων συμβούλων που επικαλέστηκαν την έλλειψη στοιχείων για την αποτελεσματικότητα της τέταρτης δόσης απέναντι στην Ομικρον.

Η χώρα υποστηρίζει πως έχει στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η ανοσία έχει εξασθενίσει σε άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας που έλαβαν ενισχυτικές (τρίτες) δόσεις τον Αύγουστο. Και ορισμένοι ειδικοί λένε ότι ακόμη και χωρίς τα δεδομένα, το Ισραήλ θα πρέπει να αναλάβει δράση επειδή η παραλλαγή είναι τόσο μεταδοτική.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις