Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Βουλγαρία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Covid pass πολιόρκησαν το κοινοβούλιο και επιχείρησαν να εισβάλλουν σε αυτό


 Eκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στη Σόφια, πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, με χιλιάδες διαδηλωτές να προσπαθούν να εισβάλουν στη Βουλή.

Η επέμβαση της βουλγαρικής αστυνομίας κατάφερε να συγκρατήσει το πλήθος. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι κάποιοι κατόρθωσαν να φτάσουν στις πύλες του Κοινοβουλίου, όπου βρήκαν κλειδωμένες πόρτες, ενώ από την πίσω πλευρά είχαν τοποθετηθεί τραπέζια ώστε να μην μπορέσουν να σπάσουν τις πόρτες!

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ πάντως, ένας βουλευτής προσπάθησε να απομακρύνει αυτά τα τραπέζια πίσω από τις πόρτες και να τις ανοίξει, καθώς, όπως είπε, «ο λαός έχει το δικαίωμα να μπει στη Βουλή του».

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ οι συλλήψεις είναι δεκάδες. Οι διαδηλωτές προέρχονταν κατά κύριο λόγο από το πατριωτικό κόμμα Vazrazhdane και  διαμαρτύρονταν για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και για το «πράσινο πάσο» φωνάζοντας  συνθήματα, όπως «θέλω κανονική ζωή», «ελευθερία» και «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», κραδαίνοντας σημαίες της χώρας.

«Στόχος της διαμαρτυρίας είναι η άρση των περιοριστικών μέτρων και κυρίως, πρώτα απ' όλα, του αντισυνταγματικού πράσινου πιστοποιητικού», δήλωσε ο Κωσταντίν Κοσταντίνοφ, αρχηγός του κόμματος Vazrazdane, πριν από τη διαμαρτυρία. To Vazrazhdane έχει αυτή τη στιγμή 13 έδρες στην βουλή αλλά η δημοτικότητα του αυξάνεται συνεχώς λόγω της εναντίωσης στα μέτρα της κυβέρνησης.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις