Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Απελπισία: 30χpovη κάνει απεργία πείνας λόγω ΔΕΗ - ANAKOINΩNETAI σήμερα ο μεγαλύτερος πληθωρισμός από το 1997!


 Ο υψηλότερος πληθωρισμός των τελευταίων 25 ετών αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα το μεσημέρι από την ΕΛΣΤΑΤ, καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα διαμορφωθεί πέριξ του 6%! 

Η ανακοίνωση θα αποτελέσει απλά το επιστέγασμα για τη «βαρυχειμωνιά» που βιώνουν στις τσέπες τους οι πολίτες το τελευταίο διάστημα, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από κυβερνητικά χείλη. Αυξήσεις-«φωτιά» στο σούπερ μάρκετ, όπως αποτυπώνεται άλλωστε και στο e-katanalotis.gov.gr, που επικαλείται εσχάτως και ο Άδωνης Γεωργιάδης. Βασικά είδη, τα λεγόμενα «πρώτης ανάγκης», έχουν καταγράψει μεγάλες αυξήσεις όπως τα μακαρόνια, οι πατάτες, το φρέσκο γάλα, το ελαιόλαδο.

Οι ανατιμήσεις είναι δυσβάσταχτες, την ώρα η κυβέρνηση δε δείχνει διατεθειμένη να ανακουφίσει τα ευάλωτα νοικοκυριά, που ήδη έχουν υποστεί «ηλεκτροσόκ» από τους λογαριασμούς ρεύματος ή την τιμή των καυσίμων.

Υπογραμμίζεται πως ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, για τον μήνα Δεκέμβριο βρέθηκε στο 5,1% ενώ τον Νοέμβριο ήταν 4,8%. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις είχαν καταγραφεί στο φυσικό αέριο που σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020, έχει σημειώσει αύξηση 135,7% ενώ την «ανηφόρα» είχαν πάρει πετρέλαιο θέρμανσης με αύξηση 34,1%, ο ηλεκτρισμός με 45%, τα καύσιμα με 21,7%, αρνί και κατσίκι με 19,7%, ελαιόλαδο με 17% και πατάτες με 14,2%.

Τιμές – φωτιά στα καύσιμα

Την ίδια στιγμή, η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να καλπάζει καθώς τη Δευτέρα ήταν πάνω από τα 96 δολάρια το βαρέλι και οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα ξεπεράσει τα 100 δολάρια ανά βαρέλι.

Παράλληλα, η τιμή στα πρατήρια καυσίμων στην Ελλάδα μεταφράζεται σε μέση τιμή 1,863 ευρώ/λίτρο ενώ το πετρέλαιο «φλερτάρει» με το 1,6 ευρώ/λίτρο ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται περίπου στο 1,25 ευρώ/λίτρο.

Γυναίκα στη Ρόδο ξεκίνησε απεργία πείνας 

Απελπισμένη είναι μια γυναίκα στη Ρόδο, καθώς διαπίστωσε όταν παρέλαβε το λογαριασμό της ΔΕΗ πως καλείται να πληρώσει τα τετραπλάσια.

Μάλιστα, δεν άντεξε και ξεκίνησε απεργία πείνας με τους υπεύθυνους της ΔΕΗ, να της λένε από την πρώτη στιγμή ότι τίποτα δεν περνάει από το χέρι τους.

Η Ρόδος παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης, με όλο και περισσότερους να δηλώνουν απελπισμένοι από αυτά που καλούνται να πληρώσουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η γυναίκα, που είναι ιδιοκτήτρια μικρής ξενοδοχειακής μονάδας, κάνει λόγο για ολική καταστροφή. Μετά την αβεβαιότητα και τα πεσμένα έσοδα λόγω κορωνοϊού, ήρθε η ενεργειακή κρίση για να δώσει τη χαριστική βολή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Οι χρεώσεις της ΔΕΗ, δεν έχουν προηγούμενο» τονίζει χαρακτηριστικά.

Aπεργία πείνας πραγματοποιεί από χθες το πρωί (14-02-2022) έξω από τη ΔΕΗ η κυρία Λιάνα, που ζει και εργάζεται στη Ρόδο. Η 30χρονη που διατηρεί μικρή ξενοδοχειακή μονάδα στο κέντρο του νησιού, αδυνατεί να εξοφλήσει τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ, ενώ όταν απευθύνθηκε στους αρμόδιους, εκείνοι την παρέπεμψαν στο γνωστό πρόβλημα του ενεργειακού εξηγώντας πως αδυνατούν να διακανονίσουν.

Σε δηλώσεις της, η γυναίκα αναφέρει πως βρίσκεται σε αδιέξοδο και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διαμαρτυρία, «δεν ξέρω τι άλλο να κάνω που αλλού να απευθυνθώ» αναφέρει. Παράλληλα θέλησε να μιλήσει και ο κ. Μιχάλης Ι. ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας ο οποίος λάμβανε κάθε μήνα λογαριασμούς ύψους 900 ευρώ και τώρα καλείται να πληρώσει 3.820 ευρώ.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις