Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Αγνοούνται 40 παιδιά από σχολεία της Αττικής - Συναγερμός στις Αρχές


 Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές για 40 παιδιά που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από σχολεία της Αττικής. Λίγες μόνο ημέρες μετά την είδηση της δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη, το θέμα αποκαλύφθηκε από έγγραφο που εστάλη από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’ Αθηνών τη Δευτέρα (14/2) σε σχολεία του κέντρου της Αθήνας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση στέλνει ένα τέτοιο έγγραφο. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αυτή τη φορά αγνοούνται 40 παιδιά, που δεν έχουν πάει εδώ και πολύ καιρό στο σχολείο τους, απουσιάζουν συστηματικά και αδικαιολόγητα, ενώ έχει γίνει έρευνα στα σπίτια τους από αστυνομικούς και κοινωνικές υπηρεσίες και δεν κατάφεραν να εντοπιστούν.

Πρόκειται κυρίως για παιδιά προσφύγων, μεταναστών και από ευάλωτες οικογένειες. Εάν τα σχολεία που έχουν λάβει το συγκεκριμένο έγγραφο δεν απαντήσουν θετικά, η έρευνα θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα σχολεία της Ελλάδας.

Το ερώτημα είναι τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις με παιδιά «φαντάσματα» καθώς σε μια τέτοια λίστα θα μπορούσε να βρίσκεται και ο μικρός Αντρέας.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις