Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Η αλήθεια για τα καύσιμα: «Τσακίζουν» τους Έλληνες για να επιβάλλουν την «Μεγάλη Επανεκκίνηση» και τα πατίνια


 Σοκ και δέος προκαλεί η τιμή των καυσίμων, με την κυβέρνηση αντί να μειώνει τον φόρο στα καύσιμα να ασχολείται με φθηνές δικαιολογίες όπως ότι «δεν έχουν αυτοκίνητο 2.5 εκατ. πολίτες», ενώ την ίδια ώρα σκορπά με σχετική ευκολία χρήματα για να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση. 

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα τρέχει με τα φρένα «σπασμένα» και τους οδηγούς να βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές μπαράζ ανατιμήσεων.

Σύμφωνα με το δελτίο επισκόπησης τιμών καυσίμων του παρατηρητηρίου του υπουργείου Ανάπτυξης, η πανελλαδική μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έφτασε τα 1,841 ευρώ το λίτρο, σπάζοντας το ρεκόρ όλων των εποχών που κρατούσε από τον Αύγουστο του 2012 (1,838€/l).

Η υψηλότερη μέση τιμή στη χώρα καταγράφεται για ακόμα ημέρα στις Κυκλάδες με 2,040 ευρώ το λίτρο και ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 1,980 ευρώ και η Ευρυτανία με 1,937 ευρώ.  Χαμηλότερες τιμές βρίσκει κανείς στα αστικά κέντρα με την τιμή στην Αττική να διαμορφώνεται στα 1,815€/l και στη Θεσσαλονίκη στα 1,809€/l.

Στα ύψη παραμένουν στην χώρα και οι τιμές των υπόλοιπων καυσίμων. Ειδικότερα, το τιμολόγιο διαμορφώθηκε χθες, ως εξής:


Προϊόν Αρ. Πρατηρίων Μέση  / Τιμή

Αμόλυβδη 95 οκτ.            4.273  / 1,837

Αμόλυβδη 100 οκτ.         2.572  / 1,984

Super                                    19      /   1,633

Diesel Κίνησης                 4.553   /                1,578

Υγραέριο κίνησης (Autogas)       1.063  /   1,044

Diesel Θέρμανσης Κατ΄οίκον     1.426   /  1,237


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, με επιστολή που απηύθυνε προς τον υπουργό Οικονομικών χαρακτηρίζει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Καυσίμων των καυσίμων πιο αναγκαία από ποτέ, κάτι που έχει αρνηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, κ. Σκυλακάκης, διότι «στην Ελλάδα το 30% δεν έχουν αυτοκίνητο και από αυτό το 30% το 70% ζουν με κάτω από τον κατώτατο μισθό. Αυτοί είναι πάνω από 2,5 εκατ. άνθρωποι. Αυτοί είναι το φτωχότερο κομμάτι του πληθυσμού που δεν έχει αυτοκίνητο. Που αυτοί από μία τεράστια δημοσιονομική δαπάνη που υποτίθεται θα ήταν για να ανακουφίσει τους φτωχότερους δεν θα έπαιρναν τίποτα!»


Η ΠΟΠΕΚ σημειώνει πως «το αυξημένο κόστος μεταφοράς επιβαρύνει επιπλέον τόσο τις τιμές των προϊόντων, όσο και των υπηρεσιών, αυξάνοντας τον πληθωρισμό» την ώρα που «οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν ως αγαθό θέρμανσης το πετρέλαιο θέρμανσης, είναι ιδιαιτέρως φορολογημένοι».

Παρόλα αυτά την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιδοτεί την ηλεκτροκίνηση, καθώς η ηλεκτρική ενέργεια δεν αποθηκεύεται σε μπιτόνια και τα αμάξια θα κάνουν λίγες και ελεγχόμενες διαδρομές! Και επειδή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πανάκριβα, σε ό,τι αφορά στην κίνηση, πολλοί ίσως περιοριστούν στα πατίνια!

Συγκεκριμένα, την έναρξη του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» από τον προσεχή Απρίλιο, και την αύξηση της επιδότησης, επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρει συγκεκριμένα: «Ξεκινάει τον Απρίλιο το “Κινούμαι Ηλεκτρικά” προϋπολογισμού 50 εκατ. ερώ. Η επιδότηση αυξάνεται στα 8.000 ευρώ και θεσπίζονται κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, τρίτεκνους και για πρώτη φορά για νέους έως 29 ετών. Με σχέδιο δίνουμε κίνητρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης».

Μάλιστα δεν υπάρχει όριο στην επιδότητηση επιχειρήσεων, οι οποίες θα μπορούν να έχουν όσα ηλεκτρικά αμάξια θέλουν!

Επομένως το αυτοκίνητο θα γίνει ασύμφορο και πολλοί θα αναγκαστούν να πάρουν ηλεκτρικό πατίνι για να κινηθούν.

Η κυβέρνηση τεχνηέντως δημιουργεί μια ενεργειακή κρίση, καθώς έχει ως σκοπό να επιβάλλει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την λεγόμενη «Μεγάλη Επανεκκίνηση», η οποία θέλει να φέρει την «πράσινη ανάπτυξη» και την κατάργηση της ιδιοκτησίας.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις