Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Χαμός στα σούπερ μάρκετ της Τουρκίας – Έβαλαν… συναγερμό σε καφέ, τυριά και σοκολάτες


 Έβαλαν… συναγερμό στον καφέ και στις σοκολάτες στα σούπερ μάρκετ στην Τουρκία.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 55% και οι εξαγωγές κατά 17%, κάτι που δεν το περίμενε το οικονομικό επιτελείο της γειτονικής χώρας. Αυτό συνέβη λόγω της υποτίμησης της λίρας που έχει υπερβεί πλέον το 45 – 50%.

Την ίδια ώρα εφημερίδα Σοτζού παρουσιάζει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο αντικλεπτικά συστήματα στα τυριά, στον καφέ, στις σοκολάτες, στο ηλιέλαιο, στους ξηρούς καρπούς στα σούπερ μάρκετ, καθώς τα προϊόντα έχουν ακριβύνει τόσο πολύ, που ο κόσμος δεν μπορεί να τα αγοράσει.

Τουρκία: Ακόμη και οι πιο πλούσιοι έχουν πληγεί

Ακόμη και οι πιο πλούσιοι της Τουρκίας έχουν πληγεί με την υποτίμηση της λίρας. Μεταξύ άλλων πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία αλλά και για τον βασικό μισθό.

“Εσύ πώς θα ένιωθες αν στο ταμείο άφηνες τα μισά προϊόντα επειδή δεν στου φτάνουν τα χρήματα; Νιώθω απαίσια. Κάποιοι λαμβάνουν παχυλούς μισθούς, εγώ δεν μπορώ να αγοράσω 1 κιλό πορτοκάλια. Τι άλλο να σου πω;” περιέγραψε ένας Τούρκος πολίτης.

“Μόνο για ένα μήνα να πάρουν αυτοί τον βασικό μισθό να καταλάβουν τι περνάμε. Ένα μήνα μόνο…”, τονίζει με έμφαση άλλος πολίτης.

“Εδώ και 3 μήνες δεν κάνω είσπραξη. Αυτό το κατάστημα το έχω 43 χρόνια δεν έχω ξαναδεί τέτοια κατάσταση. Yπήρχαν αυξήσεις 2%-3% εδώ και τώρα υπάρχουν αυξημένες τιμές κατά 100% σε μια ημέρα”, περιγράφει άλλος πολίτης.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις