Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Φυγαδεύθηκε σε μυστικό καταφύγιο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι - Βλήματα cruise κτυπάνε τo Kίεβο

 


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι αγνοείται εδώ και μία ώρα περίπου, ενώ οι Spetsnaz έχουν εξαπολύσει επίθεση στο προεδρικό μέγαρο του Κιέβου, καθώς «όλες οι τηλεφωνικές γραμμές που χρησιμοποιεί έχουν σιγήσει», όπως είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός  Μάριο Ντράγκι με τον οποίο είχε συμφωνήσει να μιλήσουν σε συγκεκριμένο χρόνο.

Φωτό που κυκλοφόρησαν πριν από δύο ώρες τον δείχνουν και κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο να περιμένει ένα όχημα που θα τον απομακρύνει από το προεδρικό μέγαρο ενώ η προσωπική του φρουρά στην οποία συμμετέχουν Αμερικανοί και Βρετανοί μισθοφόροι καλύπτουν περιμετρικά την αποχώρησή του.


Υπάρχει αγωνία για την τύχη του, αλλά άλλη πηγή λέει ότι φυγαδεύθηκε σε μυστικό καταφύγιο προκειμένου να διαφύγει τις σύλληψης και δεν επικοινωνεί με συμβατικό τρόπο με κανέναν, πέρα από ένα ειδικό κινητό που του έχουν προμηθεύσει οι Αμερικανοί το οποίο ελπίζεται ότι εκφεύγει από τα ηλεκτρονικά μέσα συλλογής πληροφοριών των Ρώσων.

Όλα αυτά, ενώ πύραυλοι cruise Kalibr πλήττουν από το πρωί κυβερνητικά κτήρια στο Κίεβο, καταστρέφουν στρατιωτικές υποδομές και κέντρα διοίκησης που χρησιμοποιούσαν οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί στρατιωτικοί για να οργανώσουν την άμυνα του ουκρανικού καθεστώτος. 

Πάντως σε πολιτικό επίπεδο όλα έχουν τελειώσει σε πολιτικό επίπεδο για τον Β.Ζελένσκι που μέχρι πριν λίγα 24ωρα διακήρυσσε ότι ήταν «έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ρωσική επίθεση», ενώ στα στρατιωτικό επίπεδο, μόνο οι δύο πόλεις όπου οι ρωσόφωνοι αποτελούν την πλειοψηφία, το Χάρκοβο και οι Μαριούπολη ελέγχονται μεν, αλλά δεν έχουν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες προχωρούν με ιδιαίτερη προσοχή γιατί δεν θέλουν απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού και καταστροφές υποδομών.

Επίσης ελέγχεται στρατιωτικά χωρίς να έχει καταληφθεί η Οδησσός, της οποίας οι ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις δέχονται από χθες ένα πρωτοφανές μπαράζ πυροβολικού από την της δημοκρατία της Υπερδνειστερίας, στην οποία εδρεύουν ρωσικές δυνάμεις.


Το βράδυ έπεσε η Μελιτόπολη στα δυτικά της Μαριούπολης μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού από τους ρωσόφωνους κατοίκους που αποτελούν το 80% του πληθυσμού με τον  δήμαρχο της πόλης να το ανακοινώσει περιχαρής.

Η Μελιτόπολη απέχει μόλις 39 χλμ. από την Αζοφική Θάλασσα και με την κατάληψή της από τα δυτικά έκλεισε η ρωσική «τανάλια» γύρω από την Μαριούπολη, καθώς η πόλη ήδη πολιορκείται από τα βόρεια και τα ανατολικά από τις ρωσικές στρατιές που μπήκαν από το Ντονιέτσκ.

Με την παράδοση Μαριούπολης και Οδησσού η Ουκρανία παύει να έχει έξοδο στην θάλασσα. Το πολύ μέχρι αύριο το βράδυ αναμένεται να έχει παραδοθεί η ουκρανική φρουρά της Μαριούπολης. Η μάχη του Ζαπορίζιε τελείωσε, οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν τον οδικό άξονα που την ενώνει με την Μαριούπολη.


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης πως αποκατέστησε το Βόρειο Κριμαϊκό Κανάλι ύδρευσης που προμήθευε με νερό ολόκληρη την Κριμαία και οι Ουκρανοί νεοναζί είχαν διακόψει την παροχή νερού από το 2014 για να αφήσουν τους κατοίκους να διψάσουν!

Στο Χάρκοβο έχει εγκλωβιστεί ο κύριος όγκος των ουκρανικών στρατευμάτων που έχει αναπτυχθεί μέσα στον αστικό ιστό προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τους αμάχους ως «ασπίδα» στους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Την ίδια στιγμή από τις καταγραφές των μέχρι σήμερα μονάδων καταδεικνύεται ότι η ρωσική επιχείρηση έχει απορροφήσει μόλις το 48% των χερσαίων δυνάμεων που συγκέντρωσαν στηνπεριοχή και λιγότερο από το 20% της Αεροπορίας και το 40% των λοιπών εναέριων μέσων. Μόνο στα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 και τα gunship Μil Mi-24/-35 παρουσιάζουν ποσοστά επιχειρησιακής αξιοποίησης που αγγίζει το 80% καθώς αυτά προηγούνται όλων των χερσαίων επιχειρήσεων.

Στην Ουκρανία εισήλθαν μόνο 60 Τάγματα από τα 125 τουλάχιστον που ανέφεραν οι Αμερικανοί πως είχαν μεταφερθεί στα ουκρανικά σύνορα.

Ρωσικές δυνάμεις να έχουν εισέλθει στην Περιφέρεια Mykolaiv, η οποία βρίσκεται ήδη υπό έλεγχο των Ρώσων καθώς δεν είχε καν ρωσικό Στρατό.

Οι ρωσικές δυνάμεις σε μία κεραυνοβόλο αμφίβια επιχείρηση κατέλαβε και αιχμαλώτισε την φρουρά στο νησί Zmiinyi στην Μαύρη Θάλασσα, το οποίο απέχει μόλις 20 μίλια από την Ρουμανία.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις