Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανία: Άλλοι τέσσερις Έλληνες νεκροί - Διάψευση ρωσικής πρεσβείας σε Ν.Δένδια: Λες ψέματα ότι η ρωσική Αεροπορία σκότωσε τους Έλληνες ομογενείς

 


Διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο η ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα ότι ο θάνατος των Ελλήνων ομογενών προήλθε από πυρά Ρώσων .

Σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία μετά το τραγικό περιστατικό υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι  ο «ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της πρεσβείας:

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς.

Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές.

Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές.

Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν.

Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων.

Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο.

Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό».

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με αφορμή τον τραγικό θάνατο των δύο ομογενών είχε σπεύσει, πριν πάρει σωστή πληροφόρηση η πριν πάρει καθόλου πληροφόρηση  να επιρρίψει  τις ευθύνες στην ρωσική Αεροπορία η οποία ούτως ή άλλως επιχειρεί σε πολύ λίγες περιπτώσεις πάνω από την Ουκρανία για την ελαχιστοποίηση των απωλειών μαχών.




Λουκάς Πιπέρας

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 6 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! (ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΕΙΧΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ)

Ας πετάξουμε την προπαγάνδα στα σκουπίδια. Πρώτον στην περιοχή Ντόνετσκ που βρίσκονται τα δυο χωριά όπου σκοτώθηκαν σήμερα απο βαλιστικά βλήματα ή πυραύλους οι 6 Έλληνες ο χώρος έχει καταληφθεί απο τους Ρώσους απο το 2013. Δεν θα είχε κανένα νόημα να βομβαρδιστεί απο αυτούς, αλλά απο τους Ουκρανούς! Το θέμα πρέπει να διερευνηθεί απο Έλληνες εμπειρογνώμονες και αξιωματούχους και όχι να βγαίνουν πολιτικές αποφάσεις και ανακοινώσεις σκοπιμότητας. Δεύτερον η Ελληνική Κυβέρνηση αντί να έχει μεταβεί έγκαιρα με αντιπροσωπεία εδώ και δέκα μέρες στην Μαριούπολη και στις ιστορικά ελληνικές περιοχές και να έχει ασχοληθεί με την ασφάλεια των ομογενών έβγαλε μια ηλίθια ανακοίνωση να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, δίχως σχέδια μεταφοράς πληθυσμού και εξασφάλιση τροφής και διαμονής! ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ... 

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις