Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Μπαίνει και η ΕΥΠ στις έρευνες – Έρχονται νέες συλλήψεις

 


Θέμα χρόνου λένε οι Αρχές πως είναι η σύλληψη των υπόλοιπων δραστών της άγριας δολοφονίας του Άλκη, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή στη Θεσσαλονίκη.

Τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων, τα οποία βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι… μιλούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, έχει εμπλακεί και η ΕΥΠ σε αυτό, όπως γίνεται στις περιπτώσεις στυγερών εγκλημάτων. Σημειώνεται ότι υπάρχει και η τεχνολογία που βοηθά στις έρευνες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει και δεύτερη σύλληψη για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες έχουν ανατεθεί σε ανώτατο επίπεδο, στον Διοικητή Βορείου Ελλάδος και όχι σε αστυνομικούς τοπικού τμήματος. Αυτό σημαίνει ότι δόθηκαν και οι δυνατότητες, οι πόροι και η τεχνολογία για να εργαστεί πάνω σε αυτό – εξ ου και η εμπλοκή της ΕΥΠ.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις.

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει παρέμβαση για την οπαδική βία με συγκεκριμένες αποφάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Θεσσαλονίκη: Πώς ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 23χρονου στη δολοφονία του Άλκη

Στοιχεία που “δένουν” την εμπλοκή του 23χρονου στη σοκαριστική υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές Αρχές.

Ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής πήρε προθεσμία ώστε να απολογηθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή για τη δολοφονία του Άλκη, ωστόσο, ήδη του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και τριών μηνών για την υπόθεση του συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ, όπου βρέθηκε ένα μίνι “οπλοστάσιο”.

 αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο έχει μπει το κινητό τηλέφωνο του 23χρονου, ο οποίος, όπως αποκάλυψε το enikos.gr, αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση βρήκε επί ώρες καταφύγιο στον σύνδεσμο οπαδών.

Πρόκειται για τον ίδιο σύνδεσμο, όπου έγινε έφοδος της Αστυνομίας την Τετάρτη και βρέθηκαν σουγιάδες, βεγγαλικά, σφυριά, φτυάρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα. Ο 23χρονος είχε τα κλειδιά του διαμερίσματος όπου στεγάζεται ο σύνδεσμος και κατέφυγε εκεί, αμέσως μετά την φονική επίθεση.

Θεσσαλονίκη δολοφονία 19χρονου - ΕΛΑΣ

Εκτιμάται ότι χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο για να κάνει επαφές με συγκεκριμένα πρόσωπα, ώστε να του προσφέρουν κρησφύγετο.

Οι αστυνομικοί, με τη βοήθεια των εγκληματολογικών εργαστηρίων θα ανασύρουν τα δεδομένα του κινητού τηλεφώνου του 23χρονου, προκειμένου να διαπιστώσουν τις επικοινωνίες που είχε μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη και της παρέας του.

Αναζητούν στοιχεία που θα αποκαλύψουν, εάν και από ποιους θέλησε να ζητήσει βοήθεια ο 23χρονος.

 

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές γνωρίζουν ποια είναι τα δύο άτομα που βρίσκονταν μαζί με τον 23χρονο στο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν από το σημείο, όπου έπεσε νεκρός ο άτυχος Άλκης.

Οι προσπάθειές τους, αυτή τη στιγμή, είναι μέσω των ευρημάτων να ταυτοποιήσουν τη συμμετοχή των δύο αυτών ατόμων στον ξυλοδαρμό ή τη δολοφονία του 19χρονου. Οι αστυνομικοί γνωρίζουν την ταυτότητά τους και είναι πολύ κοντά στη σύλληψή τους, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Thessaloniki - Alkis

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης παίζουν τα βίντεο που έχουν καταγράψει τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης. Ήδη, ένα βίντεο ντοκουμέντο έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους και ένα δεύτερο βίντεο, στο οποίο μάλιστα καταγράφεται πιο καθαρά η δολοφονική επίθεση κατά του άτυχου 19χρονου και της παρέας του.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εικόνες που έχουν καταγραφεί είναι ιδιαίτερα σκληρές και το εν λόγω βίντεο είναι αυτό που βοήθησε τις αστυνομικές Αρχές να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Αστυνομία θέλουν να “δέσουν” την υπόθεση με δυνατά στοιχεία γι’ αυτό και όλα τα βήματα θα γίνουν με μεγάλη προσοχή.

Ιδιαίτερη σημασία δίνουν, εξάλλου, και στο πόρισμα του ιατροδικαστή για τον 19χρονο Άλκη, ώστε να διευκρινιστεί η αιτία θανάτου του άτυχου νέου.

Εάν δηλαδή πέθανε από το χτύπημα με το μαχαίρι στο εσωτερικό του ποδιού του ή από τα χτυπήματα που δέχτηκε από το στειλιάρι.

Συγκλονίζει φοιτητής του ΑΠΘ – «Δεν ήταν όπως εμείς, Άλκη μου…»

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ένας φοιτητής του ΑΠΘ, ο Γιώργος Τριανταφύλλου έγραψε ένα κείμενο – γροθιά στο στομάχι που ταυτόχρονα συγκινεί για τον αδικοχαμένο 19χρονο.

Απευθυνόμενος στον  Άλκη ο φοιτητής του ΑΠΘ λέει «δεν σε άκουσαν όμως, δεν ήταν όπως εμείς Άλκη μου, αδερφέ όλων μας, δυστυχώς δεν έμαθαν να ακούνε και να καταλαβαίνουν.

«Δεν σε ήξερα Άλκη, εγώ μέχρι να μάθω για σένα θρηνούσα την απώλεια του παππού μου, αυτό είναι το φυσιολογικό, να θρηνούμε τους μεγάλους, τα παιδιά δεν πρέπει να πεθαίνουν», καταλήγει ο Γιώργος, σύμφωνα με το thestival.gr.

Θεσσαλονίκη Δολοφονία Άλκης

Ολόκληρο το κείμενο του φοιτητή για τον 19χρονο Άλκη

«Μη παρακαλώ σας μη, μη με χτυπάτε άλλο.

Το είχε πει και ο Μπιθικώτσης, στο τραγούδι του Θεοδωράκη, της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ.

Τα ακούμε τώρα για να γιορτάσουμε την δικαιοσύνη και την Λευτεριά.

«Μη παρακαλώ σας μη, μη λησμονάτε τη χώρα μου.»

Ποια δικαιοσύνη και ποια λευτεριά; Σε μια χώρα που ένας συνομήλικος μου λέει «Σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε»

Γεννιέσαι, οι γονείς σου σου λένε «Μην σηκώνεις το χέρι σου σε κανέναν, να λες ευχαριστώ και συγγνώμη.»

Βλέπεις να γίνονται τα μύρια όσα, βιασμοί, σκοτωμοί, κλοπές.

Λες «Μαμά, γιατί το κάνουν αυτό;» η μάνα σου απαντά «γιατί είναι κακοί άνθρωποι, Άλκη μου, Γιώργο μου, Μαρία μου»

«Εγώ θα γίνω καλός λες»

Απορείς τι συμβαίνει γύρω σου, αγχώνεσαι, θες να είσαι χρήσιμος.

δολοφονία Θεσσαλονίκη

Διαβάζεις, ακούς τους γονείς σου, τους καθηγητές σου. Θέλεις να κάνεις το σωστό για να νιώθεις οκ, και συ και οι δικοί σου.

Μια μέρα βλέπεις μια μπάλα. Την κλωτσάς, νιώθεις να σου φεύγουν όλα τα άγχη. Βλέπεις το κίτρινο και το μαύρο, το κόκκινο και το άσπρο, δεν έχει σημασία, ακούς με ενθουσιασμό τον μπαμπά σου, ή τον αγαπημένο σου θείο γεμάτος χαμόγελο «αυτήν είναι η ομαδάρα μας»

Την ερωτεύεσαι και εσύ.

Είναι το λιμάνι σου για όλες τις δύσκολες μέρες.

Για τις μέρες που πιέζεσαι, απογοητεύεσαι, βαριέσαι.

Ανοίγεις την TVκαι λες παίζει η ομάδα μου. Τότε σου φεύγουν όλα τα βάρη.

Δένεσαι, μεγαλώνεις με αυτήν, κάνεις φίλους που την αγαπάνε και αυτοί.

Διαβάζεις, ξαναδιαβάζεις, αγχώνεσαι, δουλεύεις.

Πας γήπεδο.

Βλέπεις 5 τύπους να βρίζουν και να τους φεύγουν τα σάλια.

Γελάς.

Τους βλέπεις να γίνονται 10, πετάνε και καφέδες, καλύπτεις το κεφάλι σου και γελάς με λιγότερη σιγουριά.

Τους βλέπεις ξανά, πετάνε αντικείμενα, φτύνουν, πέτρες κακό, ο μπροστινός φωνάζει και λέει «μου ρθε το πετραδάκι στο κεφάλι, θα με σκοτώσεις»

Λες τα πράγματα είναι σοβαρά, μας χαλάνε το παιχνίδι, η ασφάλεια που είναι;

Διαβάζεις για τις πανελλήνιες. Αντί να βγαίνεις έξω βόλτες με ακριβά αμάξια αφήνεις τον ιδρώτα σου στο γραφείο σου. Για 8 ώρες, για δέκα ώρες.

Σου λείπει το γήπεδο. Αυτοί είναι ακόμα εκεί, χτυπάνε, πετάνε βρίζουν.

Περνάς στο πανεπιστήμιο.

Πας στην αγαπημένη σου πόλη.

Βγαίνεις με τους φίλους σου γιατί σου τα έσκασε η εξεταστική και αυτοί έρχονται και απλά σου κόβουν το νήμα της ζωής.

Και τους λες «Σας παρακαλώ μην με χτυπάτε».

Δεν σε άκουσαν όμως, δεν ήταν όπως εμείς Άλκη μου, αδερφέ όλων μας, δυστυχώς δεν έμαθαν να ακούνε και να καταλαβαίνουν.

Σου του υπόσχομαι όμως, σου το υποσχόμαστε όλοι, θα κάνουμε τα πάντα για να μην ξαναγίνει αυτό. Και την παιδεία θα προωθήσουμε και την ασφάλεια θα υπερασπιστούμε.

Δεν είναι ελευθερία το να φοβόμαστε να περπατήσουμε ελεύθερα στην πόλη μας. Να φοβόμαστε να είμαστε οι εαυτοί μας.

Δεν σε ήξερα Άλκη, εγώ μέχρι να μάθω για σένα θρηνούσα την απώλεια του παππού μου, αυτό είναι το φυσιολογικό, να θρηνούμε τους μεγάλους, τα παιδιά δεν πρέπει να πεθαίνουν, η κοινωνία δεν πρέπει να πεθαίνουν.

Γιώργος Τριανταφύλλου».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις