Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανία: Έκρηξη στο κέντρο του Ντονέτσκ – Τι αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ

 


Σε εξέλιξη η εκκένωση της περιοχής από γυναίκες και παιδιά προς τη Ρωσία

Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, εν μέσω φόβων για ουκρανική εισβολή. Σύμφωνα με ανταποκριτή του Sputnik, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικό κτίριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR).

Σύμφωνα με πληροφορίες την έκρηξη προκάλεσε παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ερωτηθείς για την κατάσταση, εξέφρασε την ανησυχία του, δήλωσε όμως πως δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή..

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:23
01:54

Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια στην Ευρώπη, οι συρράξεις στο Ντονμπάς είναι οι χειρότερες από το 2015, ενώ έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 80 παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός από μονάδες του ουκρανικού Στρατού και αυτονομιστές τις προηγούμενες 24 ώρες, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της εκεχειρίας.

Σε εξέλιξη η εκκένωση του Ντονέτσκ

Την ίδια στιγμή, η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR), κάνει λόγο για βομβαρδισμούς από βαρύ ουκρανικό πυροβολικό στο χωριό Σανζαρόβκα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης των περιοχών κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα, με παιδιά και γυναίκες να μετακινούνται ήδη προς τη Ρωσία. Ο Πούτιν ανακοίνωσε πως σε κάθε πρόσφυγα θα δοθούν 10.000 ρούβλια.

Σε εκκένωση του Ντονέτσκ κάλεσε και ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του εκτιμώντας πως οι Ουκρανοί θα εισβάλλουν.

«Όταν ο εχθρός βομβαρδίζει τους οικισμούς, μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία των πολιτών μας. Ως εκ τούτου, από σήμερα 18 Φεβρουαρίου, οργανώθηκε μαζική, κεντρική εκκένωση του πληθυσμού στη Ρωσική Ομοσπονδία με προτεραιότητα σε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR).

Ο Πουσίλιν πρόσθεσε υπάρχει συμφωνία με τις ρωσικές αρχές και οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τον πληθυσμό είναι έτοιμες στο Ροστόφ.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις