Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Έπεσε τουρκικό UAV Bayraktar TB2 στα Δωδεκάνησα; - Θρίλερ στην περιοχή της Σύμης

 


Ευρεία κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων καταγράφεται από εχθές στην περιοχή των Δωδεκανήσων. 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εχθές (15/2) συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου, Σύμης και Κω τουρκικό UAV Bayraktar TB2, το οποίο και «αποτελεί το αντικείμενο της επιχείρησης έρευνας και εντοπισμού που διεξάγουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Στην αρχή θεωρήθηκε ότι «επρόκειτο για πτώση αεροσκάφους» αλλά (υποτίθεται ότι) μεθύστερες πληροφορίες «επιβεβαίωσαν» ότι «επρόκειτο για UAV» αναφέρουν δύο ανεπίσημες πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «Οι Τούρκοι διεξάγουν αντίστοιχες έρευνες καθώς το UAV δεν είναι διακριβωμένο σε ποιο σημείο έχει πέσει», αλλά ούτε αυτό έχει επιβεβαιωθεί.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που μίλησαν στο pronews.gr αλλά και στο defencenet.gr, δεν επιβεβαίωσαν το γεγονός, αλλά δεν αρνήθηκαν την κινητοποίηση που την αποδίδουν σε «συνήθη εκπαιδευτική δραστηριότητα».

Πάντως, από τη στιγμή που υφίσταται το όλο επεισόδιο, σίγουρα οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν περί άμεσης απομάκρυνσης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τα νησιά δεν είναι άσχετες με το όλο θέμα. 

Να σημειωθεί ότι όλη την ημέρα σήμερα  καταγράφεται ανοικτή γραμμή που δεν είναι κάτι  σύνηθες του Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου με  την ΑΣΔΕΝ.

Το Γενικό Επιτελείο από χθες κρατά «εξαιρετικά χαμηλούς τόνους» για το θέμα και ανεπίσημα αρνούνται ότι συνέβη το γεγονός. 

Tο ΓΕΕΘΑ θα πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα επίσημα, κάτι που θα έπρεπε να έχει συμβεί από εχθές. Δηλαδή να επιβεβαιώσει ή να μην επιβεβαιώσει το γεγονός.

Πάντως όπως σημειώνεται από πηγές  της βιομηχανίας που γνωρίζουν  άριστα το χώρο και τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε περίπτωση ατυχήματος τότε απαραίτητα θα καθηλώνοντας όλα τα UAV του τύπου προκειμένου να βρεθεί η πηγή του προβλήματος που οδήγησε στην πτώση του.

Βέβαια σήμερα πάνω από την Κίναρο δεν πέταξε TB.2 Bayraktar αλλά ΑΝΚΑ με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις