Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

EKTAKTO Επίθεση «Ρουβίκωνα» με βαριοπούλες στα Lidl στο Ίλιον

 


Αφορμή στάθηκε η ιστορία της ηλικιωμένης που δέχτηκε μήνυση για κλοπή από τη Lidl Hellas το περασμένο Σάββατο και έπρεπε να επέλθει μαζική κοινωνική κατακραυγή για να αναγκαστεί η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ σε αναδίπλωση.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα με δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα μπήκε σε ένα σούπερ μάρκετ της Lidl και πήρε τρόφιμα που δεν είχε να πληρώσει. Δέχτηκε μήνυση για κλοπή όμως μετά τη μαζική κοινωνική κατακραυγή γνωστή αλυσίδα αναγκάστηκε σε αναδίπλωση.

Η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» τα ξημερώματα της Παρασκευής πραγματοποίησε επίθεση με βαριοπούλες στο κατάστημα του Lidl στο Ιλιον.

Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές στην τζαμαρία του καταστήματος ενώ από την αναρχική συλλογικότητα αναρτήθηκε κείμενο που συνοδεύεται από βίντεο.

«Η γυναίκα που πήρε τα τρόφιμα έκανε αυτό που από ότι φαίνεται σύντομα θα χρειαστεί να κάνουν πολλοί της τάξης μας που παρά τους κόπους και την δουλειά μιας ζωής, βρίσκονται, στην δύση της ζωής τους σε αδυναμία να επιβιώσουν.

Δεν έχει κανένα νόημα να περιμένεις ανθρώπινό πρόσωπο από το κράτος. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Ακόμη λιγότερο νόημα έχει να ζητάς από μια πολυεθνική εταιρία να δείξει συμπόνια, η συμπόνια δεν γεννάει χρήμα..

Αυτό που λέμε είναι πως πρέπει να ξεφορτωθούμε ένα σύστημα που κάνει τους ανθρώπους κλέφτες στα γεράματα για ένα κομμάτι ψωμί. Ακούγεται τετριμμένο αλλά δυστυχώς δεν είναι. Ακόμα και σε μια Δυτική χώρα το 2022, ο αγώνας παραμένει πρώτα από όλα για μια κοινωνία που κανείς δεν θα χρειάζεται να κλέψει για να φάει» αναφέρει μεταξύ άλλων ο «Ρουβίκωνας».



Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις