Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

ΕΜΑ: Σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν τα εμβόλια mRNA των Pfizer και Moderna! - Τώρα μας το λένε;


 Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε πως οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 με mRNA σκευάσματα των Pfizer και Moderna μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα.

Συγκριμένα με ανακοίνωση του ο ΕΜΑ την Παρασκευή (11/2) ανέφερε ότι εξετάζει αναφορές για ενδεχόμενη σχέση των εμβολίων mRNA με διακοπή της έμμηνης ρύσης και βαριά εμμηνόρροια.

Νορβηγική μελέτη έδειξε πέρυσι ότι ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν αυξημένη ροή στην περίοδό τους μετά τον εμβολιασμό, ωστόσο ο ΕΜΑ είχε αναφέρει τον Δεκέμβριο ότι δεν έχει τεκμηριωθεί τέτοια σχέση.

Το ερώτημα είναι γιατί ανακοινώνεται αυτό 14 μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών και ενώ εκατομμύρια γυναίκες έχουν κάνει αυτό το εμβόλιο. 

Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΜΑ θα εξετάσει τώρα όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών από ασθενείς και νοσοκομεία, των κλινικών δοκιμών και της διαθέσιμης βιβλιογραφίας.

Τέτοιου είδους γυναικολογικά προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν από στείρωση μέχρι και καρκίνο. 

Βέβαια για να καλυφθεί ο ΕΜΑ αναφέρει πως δεν είναι ακόμα σαφές αν υπάρχει αιτιακή σχέση με το εμβόλιο και πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα εμβόλια επηρεάζουν τη γονιμότητα.

Η συνείδησή τους καλύπτεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις