Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

FAKE NEWS «Ψεύτικα νέα» η είδηση περί ουκρανών στρατιωτών που έπεσαν ηρωικά σε νησάκι – Παραδόθηκαν στο Ρωσικό ναυτικό

 


Η προπαγάνδα και τα fake news συνεχίζονται κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς χθες έγινε πρώτο θέμα ένα βίντεο που έδειχνε Ουκρανούς στρατιώτες που αποφάσισαν να πεθάνουν «ηρωικά» αντί να «παραιτηθούν», παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. 

Μια ομάδα 82 Ουκρανών στρατιωτών, που παραδόθηκαν στο Φιδονήσι, μεταφέρθηκε στη Σεβαστούπολη, ανακοίνωσε ο στόλος του Ρωσικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα.

«Κατέθεσαν τα όπλα και αποφάσισαν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους», είπε ο υποστράτηγος Μιχαήλ Γιασνίκοφ, αναπληρωτής διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Γιασνίκοφ τόνισε ότι ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας σεβάστηκε την απόφαση των Ουκρανών συνοριοφυλάκων και βρέθηκε ασφαλής τρόπος για να φύγουν από την περιοχή της επιχείρησης.

«Θα σταλούν σπίτι τους στην Ουκρανία με λεωφορεία που είναι προετοιμασμένα για αυτούς τους σκοπούς», πρόσθεσε ο Γιασνίκοφ.


Σημειώνεται πως οι ουκρανικές Αρχές και τα ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι 13 συνοριοφύλακες επέλεξαν να πεθάνουν «ηρωικά» αντί να παραδοθούν στους Ρώσους. Το Κίεβο, μάλιστα, δήλωσε ότι θα τους τιμούσε «μεταθανάτια» με το βραβείο Ήρωα της Ουκρανίας. Η ρωσική πλευρά απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, τονίζοντας ότι το νησί της παραδόθηκε οικειοθελώς.

Παράλληλα στη δημοσιότητα έρχεται και βίντεο -το οποίο κοινοποίησε η Ρωσία- των Ουκρανών συνοριοφυλάκων που παραδόθηκαν και λαμβάνουν το φαγητό


Οι νεοναζί του Κιέβου βομβαρδίζουν με βαρύ πυροβολικό κατοικημένες περιοχές 

Οι νεοναζί του Κιέβου βλέπουν ότι φτάνει το τέλος τους και «χτυπούν» αμάχους, καθώς σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές! 

Ειδικότερα, το ρωσικό Υπουργείο αναφέρει πως ουκρανικές νεοναζιστικές δυνάμεις βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές στην πόλη Σταρομπέλσκ, χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό και σκοτώνοντας πολλούς πολίτες.


Παράλληλα, λίγο πριν, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε πως η Ρωσία δεν στοχεύει κατοικημένες περιοχές στην Ουκρανία και κάνει τα πάντα για να σώσει ζωές αμάχων.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις