Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Fed: Τέλος από 1η Μαΐου οι επενδύσεις σε μετοχές, ομόλογα και crypto από τα στελέχη της


 Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve δεν θα μπορούν πλέον να επενδύουν σε μια σειρά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων μετοχών και ομολόγων – καθώς και κρυπτονομισμάτων – σύμφωνα με τους νέους κανόνες που έγιναν ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή.

Σε συνέχεια των κανονισμών που υιοθετήθηκαν τον Οκτώβριο , η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς για τη χάραξη πολιτικής ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι από τους περιορισμούς θα τεθούν σε ισχύ την 1η Μαΐου.

Οι κανόνες θα καλύπτουν τα μέλη της FOMC, τους προέδρους περιφερειακών τραπεζών και μια σειρά άλλων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων του προσωπικού, των διευθυντών γραφείου ομολόγων και των υπαλλήλων της Fed που παρακολουθούν τακτικά συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Επεκτείνονται επίσης, σε συζύγους και ανήλικα τέκνα.

Οι κανόνες «στοχεύουν να υποστηρίξουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην αμεροληψία και την ακεραιότητα του έργου της Επιτροπής προφυλάσσοντας ακόμη και την εμφάνιση οποιασδήποτε σύγκρουσης συμφερόντων», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.

Αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη λήψη αυτών των περιορισμών, μετά τις αποκαλύψεις πέρυσι ότι αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι της Fed επένδυσαν σε μετοχές και μετοχικά κεφάλαια, λίγο πριν η Τράπεζα ανακοινώσει σαρωτικά μέτρα με στόχο την τόνωση της οικονομίας στις πρώτες ημέρες της εξάπλωσης της Covid.

Απαγόρευση κρυπτονομισμάτων

Η ανακοίνωση της Παρασκευής επέκτεινε την απαγόρευση σε κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin, τα οποία δεν αναφέρονταν στην αρχική ανακοίνωση του Οκτωβρίου .

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι υπάλληλοι που εξακολουθούν να κατέχουν θέσεις στην αγορά θα έχουν ακόμη 12 μήνες για να ρευστοποιήσουν τις «απαγορευμένες επενδύσεις τους». Τα νέα στελέχη της Fed θα έχουν έξι μήνες για να το κάνουν.

Στο μέλλον, οι υπάλληλοι που καλύπτονται από τους νέους κανόνες πρέπει να ειδοποιούν 45 ημέρες πριν προβούν σε οποιεσδήποτε επιτρεπόμενες αγορές περιουσιακών στοιχείων, περιορισμός που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου. Στη συνέχεια θα πρέπει να διατηρούν αυτές τις θέσεις για τουλάχιστον ένα χρόνο και θα αποκλειστούν από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση κατά τη διάρκεια «περιόδων αυξημένης πίεσης στις χρηματοπιστωτικές αγορές». Δεν υπάρχει συγκεκριμένος ορισμός του όρου, ο οποίος θα καθοριστεί από τον πρόεδρο της Fed και τον γενικό σύμβουλο του διοικητικού συμβουλίου.

Μαζί με τις μετοχές, τα ομόλογα και τα κρυπτονομίσματα, η απαγόρευση επεκτείνεται σε εμπορεύματα, ξένα νομίσματα, αμοιβαία κεφάλαια δεικτών κλάδου, παράγωγα και short θέσεις.

Το Κογκρέσο έχει συζητήσει ένα μέτρο που θα περιορίσει επίσης τα μέλη του από την κατοχή μεμονωμένων μετοχών, αν και δεν έχει ακόμη εγκριθεί.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις