Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

«Φιμώστε το διαδίκτυο» - Πρόταση σοκ της CEO του You Tube προς τις κυβερνήσεις με την δικαιολογία του Hate Speech!

 


Διευθύνουσα Σύμβουλος (CEO) του YouTube Susan Wojcicki: «Η πρότασή μας είναι ότι αν οι κυβερνήσεις θέλουν πιο εκτεταμένο έλεγχο στον διαδικτυακό λόγο οφείλουν να θεσπίσουν νόμους οι οποίοι θα είναι ξεκάθαροι και εναργείς ώστε να μπορούμε να τους εφαρμόζουμε»

Η διευθύνουσα σύμβουλος του YouTube, Susan Wojcicki, προκάλεσε οργή όταν είπε σε μια πρόσφατη συνέντευξή της ότι πιστεύει ότι πρέπει να τεθούν περισσότεροι νόμοι σχετικά με την ελευθερία του λόγου στα βιβλία.

Η CEO είπε ότι η εταιρεία της έχει κάνει «συστάσεις» σε κυβερνήσεις διαφόρων εθνών σχετικά με πιθανούς νόμους για την ελευθερία του λόγου, σύμφωνα με το DC Weekly 

H Wojcicki είπε ότι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τους νόμους που διέπουν ό,τι μπορεί να ειπωθεί στο διαδίκτυο, έναντι των έντυπων μέσων.

Oλόκληρη η δήλωση της: 

«Οι συστάσεις μας για τις κυβερνήσεις που θέλουν να έχουν περισσότερο έλεγχο στην ομιλία στο διαδίκτυο είναι να ψηφίσουν νόμους που να τους ορίζουν πολύ καθαρά και ξεκάθαρα, έτσι ώστε να μπορούμε να το εφαρμόσουμε.  Υπάρχουν φορές που βλέπουμε τους νόμους να εφαρμόζονται ή να προτείνονται ότι δεν είναι πολύ καθαροί ή δεν μπορούμε να τους ερμηνεύσουμε καθαρά. Και είδαμε επίσης νόμους που μόλις ψηφίστηκαν για το Διαδίκτυο σε αντίθεση με όλους τους λόγους. Και νομίζω ότι είναι μια επικίνδυνη περιοχή όταν αρχίζουμε να μπαίνουμε μέσα και να λέμε, σίγουρα, μπορείτε να πείτε κάτι τέτοιο για ένα περιοδικό ή στην τηλεόραση, αλλά δεν μπορείτε να το πείτε στο Διαδίκτυο.»

Πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πλατφόρμες τεχνολογίας έχουν κατηγορηθεί ότι λογοκρίνουν συντηρητικές απόψεις, συμπεριλαμβανομένου του YouTube και άλλων εταιρειών τεχνολογίας με έδρα την Καλιφόρνια. Η συζήτηση αυτή πήρε έκταση κατά την διάρκεια των αμερικανικών προεδρικών εκλογών όταν το Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τις μεγάλες πλατφόρμες των Social Media για λογοκρισία. 

Η συζήτηση συνεχίστηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζεται ακόμα καθώς εκατομμύρια χρήστες διαπιστώνουν μεροληπτική πολιτική εκ μέρους των γιγάντων της κοινωνικής δικτύωσης και φίμωση διαφορετικών απόψεων πάντοτε με την δικαιολογία της καταπολέμησης της ρητορικής μίσους και των Fake news...

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις