Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Πάτρα: Ξεσπά η μάνα των παιδιών που πέθαναν – “Δεν υπάρχει αυτό που ζω, βλέπουν παντού τον Μπάμπη” – ΒΙΝΤΕΟ

 


Το «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, ρίχνει φως στο θρίλερ της Πάτρας με τα τρία νεκρά κοριτσάκια, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η Αγγελική Νικολούλη μπαίνοντας στο πλατό αναφέρθηκε στην υπόθεση λέγοντας πως είναι σε συνεχή επαφή με τους γονείς ενώ βοηθά με διακριτικό τρόπο στην έρευνα.

«Τον τελευταίο καιρό το ενδιαφέρον όλων κυρίως επιστημόνων και ερευνητών έχει στραφεί στην Πάτρα με μια οικογένεια που μέσα σε ένα διάστημα 2,5 περίπου ετών μετρά τρεις θανάτους παιδιών. Τα παιδάκια πέθαναν από ανακοπή. Οι θάνατοι χαρακτηρίστηκαν περίεργοι και όπως ήταν αναμενόμενο με εντολή εισαγγελέα, οι θάνατοι αυτοί μπήκαν στο μικροσκόπιο των ερευνητών. Αυτά που βιώνουν δεν έχουν προηγούμενο, οι επιθέσεις έχουν ξεπεράσει το όριο και θα έλεγα πως είναι και επικίνδυνο μήπως γίνουν και ακραίες.

Είμαστε σε συνεχή επαφή με την οικογένεια σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε κι εμείς με διακριτικότητα, γιατί η επίσημη έρευνα γίνεται από τις αρχές. Μιλάω με την ταλαιπωρημένη μητέρα και την προσεγγίζω και σαν γυναίκα προς γυναίκα και σαν πιο έμπειρη μάνα. Η κουβέντα μας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δίνει απαντήσεις αρκετές», είπε η παρουσιάστρια μεταξύ άλλων.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Η Αγγελική Νικολούλη μίλησε τηλεφωνικά με την μητέρα των τριών παιδιών που χάθηκαν πρόωρα και ανεξήγητα.

Όπως της είπε χαρακτηριστικά διέκοψε εγκυμοσύνη, θα ήταν ανώριμο να έφερνε στον κόσμο ένα παιδί μετά τα όσα έγιναν.

“Είμαι ταλαιπωρημένη, έχω χάσει τον ύπνο μου, αυτό που ζω δεν υπάρχει, βλέπουν παντού τον Μπάμπη τον Αναγνωστόπουλο, τον δολοφόνο. Το μόνο λάθος είναι που δεν κάναμε την ανακοίνωση την πρώτη ημέρα. Βέβαια δεν μας άκουσε ποτέ κανένας. Κάναμε γενετικές εξετάσεις και εμείς και τα παιδιά. Καρδιολογικό δεν υπάρχει. Ψάχνουν ένα σύνδρομο για την Τζωρτζίνα. Τα γονιδιακά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Είναι στο εξωτερικό. Πιστεύω στο γονίδιο. Ήταν συγκυρία, η μεγαλύτερη έφυγε τελευταία. Η μπέμπα είχε σπάνιο σύνδρομο. Στην οικογένεια δεν είχαμε τίποτα. Θυμώνω για αυτό που συμβαίνει, είναι μεγάλη αδικία” είπε μεταξύ άλλων η μητέρα τους.

Ο πατέρας των κοριτσιών αγανακτισμένος από τα όσα ακούγονται και γράφονται, μίλησε στο «Τούνελ» για τον πόλεμο που δέχονται ο ίδιος και η σύζυγός του.
«Μέσα απ’ όλο αυτόν τον πόλεμο που έχει γίνει δεν περιμένουμε από κανέναν να μας πει ποιοι είμαστε. Ξέρουμε πολύ καλά τι γονείς είμαστε, το μόνο που θέλουμε είναι να μάθουμε τις αιτίες πίσω από τον θάνατο των παιδιών μας. Να μάθουμε τι συνέβη. Γι’ αυτό είχαμε προβεί και στην πρώτη μήνυση, η οποία αρχειοθετήθηκε, γιατί ψάχναμε να βρούμε την αιτία θανάτου της Μαλένας. Ό,τι έχω να πω, θα το πω μόλις τελειώσει αυτή υπόθεση και θα το πω πολύ καλά και μένω εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πήγαινα σε ψυχολόγο αλλά τη δύναμη την έπαιρνα από την Τζωρτζίνα…»
Στη συνομιλία που είχε με την Αγγελική Νικολούλη η μητέρα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών μίλησε για τον κόσμο που έχει στραφεί εναντίον της το τελευταίο διάστημα κατηγορώντας την αλλά και για το αν αναζήτησε βοήθεια από ειδικούς.

«Στην πρώτη απώλεια πήγαινα σε ψυχολόγο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς φάρμακα, αλλά υπήρχε η Τζωρτζίνα πίσω, η οποία ήταν τεράστια δύναμη. Έχω θρηνήσει μέσα στο σπίτι αρκετά, αλλά όχι όσο θα ήθελα. Το έχω ακόμα μέσα μου. Ευτυχώς είχα και τη βοήθεια από την πεθερά μου, τη μαμά, την αδελφή και το σύζυγό μου. Δεν έχω μπει καθόλου στο δωμάτιο των κοριτσιών. Όταν χάθηκαν οι αδελφές της, η Τζωρτζίνα δεν το σχολίαζε καθόλου, παρά μόνο πήγαινε στις φίλες της και έλεγε:

“Πρέπει να φύγω να πάω στη μαμά μου γιατί θα κλαίει και δε θέλω.” Ερχόταν με τον πατέρα της και μου έλεγε “κοίτα ο μπαμπάς κι εγώ. Είμαστε δυνατοί”.

Η κόρη μου μου έλεγε να βγάλω τα μαύρα από τον ίδιο χρόνο κιόλας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε:

«Ό,τι και να πω στον κόσμο, πάλι ενάντιά μου θα στραφούν. Βγήκα και πάλι με κατακρίνανε. Δεν έκλαψε, δεν έκανε… δεν, δεν, δεν… Αυτό που τονίζω είναι ότι καλή είναι η γνώμη και σεβαστή όλων των ανθρώπων, αλλά όχι στην υπερβολή. Αυτό το πράγμα με την επίθεση που δέχομαι, έχει καταντήσει εμμονή.»

Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν η ίδια έχει αναζητήσει τη βοήθεια κάποιου πνευματικού ή ειδικού, απάντησε:

«Έχω πνευματικό και έχω μιλήσει και σε ψυχίατρο, αλλά είχε κάποια δικά της θέματα και έχει ακυρώσει τα ραντεβού και δεν έχω προλάβει να πάω.»

Τι είπε ο ιατροδικαστής στο «Τούνελ»…
Ο ιατροδικαστής κ. Σωτήρης Μπουζιάνης, που νεκροτόμησε την 9χρονη Τζωρτζίνα, που χάθηκε τελευταία τον Ιανουάριο του 2022, μιλώντας στο «Τούνελ», τόνισε πως η ανακοπή καρδιάς είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία του θανάτου.

«Είναι απροσδιόριστη η αιτία θανάτου της. Δεν υπάρχει μία σαφής εικόνα στο που μπορεί να οφείλεται. Η καρδιακή ανακοπή είναι ένας όρος άτυπος. Επόμενο είναι να σταματήσει η καρδιά να λειτουργεί. Δεν μπορούμε να πούμε ότι σώνει και καλά είναι καρδιογενής η αιτιολογία θανάτου. Μπορεί να είναι και από άλλα αίτια, τα οποία δε γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. Από τη νεκροτομή μακροσκοπικά δε βρέθηκε κάτι, αναμένουμε τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Τα δύο παιδιά είχαν διαφορετική αιτία. Το ένα είχε λευχαιμία, το άλλο είχε πρόβλημα στην καρδούλα του. Δεν είναι για να πάμε προς το γενετικό. Για να το πηγαίναμε προς το γενετικό έπρεπε και τα τρία παιδιά να μας βγουν με την ίδια αιτία. Με κάποια προδιάθεση μάλλον.»

Ο κύριος Μπουζιάνης αναφέρθηκε και στα αίτια που πιθανόν να οφείλονται για την τετραπληγία του 9χρονου κοριτσιού.

«Για να μείνει τετραπληγικό, θα πρέπει να μην υπήρχε οξυγόνωση του εγκεφάλου. Δεν μπορώ να ξέρω που μπορεί να οφείλεται αυτό. Από την τοξικολογική και ιστολογική εξέταση, μπορούμε να πάρουμε κάποιες απαντήσεις και να δούμε τι προκάλεσε το θάνατο. Το θέμα όμως είναι να βρούμε τι προκάλεσε τη μη οξυγόνωση του εγκεφάλου.



Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις