Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Κυβερνητικός εμπαιγμός σε χιλιάδες εμβολιασμένους: Μόνο 3 μήνες «ελευθερίας» δίνει το «μονοδοσικό» - Το ανακοίνωσαν τώρα


 Ένας απίστευτος εμπαιγμός από την κυβέρνηση σε χιλιάδες πολίτες που έκαναν το «μονοδοσικό» εμβόλιο της Johnson & Johnson, καθώς ανακοινώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι θα δίνει «ελευθερία» για τρεις μόνο μήνες! 

Παρόλο που το ΦΕΚ για τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμών δεν αναφέρει κάτι σχετικό ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, είπε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, ότι από 7 Φεβρουαρίου θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι όσοι δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση κι έχουν περάσει 7 μήνες από τη δεύτερη, όσοι έχουν κάνει το μονοδοσικό κι έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε κι όσοι έχουν νοσήσει κι επίσης πέρασαν τρεις μήνες από τότε.

Να σημειώσουμε ότι το ΦΕΚ λέει τα εξής: «Από την 1η Φεβρουαρίου 2022, και χωρίς τον ηλικιακό περιορισμό του προηγούμενου εδαφίου, όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση».

Το θλιβερό είναι ότι η κυβέρνηση το ανακοίνωσε επίσημα τώρα, δηλαδή μια εβδομάδα πριν λήξει η παράταση που έχει δώσει στους διπλοεμβολιασμένους για να κάνουν την τρίτη δόση, καθώς αρκετοί πολίτες που είχαν κάνει το Johnson & Johnson πίστευαν ότι είχαν παραπάνω μήνες «ελευθερίας» και πλέον γίνονται από Δευτέρα ανεμβολίαστοι.

Ο Γ.Γεωργαντάς διευκρίνισε όμως ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού ισχύει για 9 μήνες σε ότι αφορά ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης.

Η κυβέρνηση ομολογεί ότι κορόιδεψε με τον πλέον προκλητικό τρόπο χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έκαναν το σκεύασμα της Johnson & Johnson για να ξεμπερδεύουν μια μια δόση και πλέον είναι αναγκασμένοι να εμβολιάζονται κάθε τρεις μήνες! 

Σε ότι αφορά τους πολίτες άνω των 60 ετών οι οποίοι δεν έχουν πραγματοποιήσει καμιά δόση εμβολίου, είπε ότι το θετικό στοιχείο είναι πως συνεχίζουν να εμβολιάζονται και μετά την 17η Ιανουαρίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την επιβολή του προστίμου κι από τότε κλείστηκαν 28.000 νέα ραντεβού.

Τα δε πρόστιμα θα βεβαιωθούν τις επόμενες μέρες καθώς υπολείπεται να γίνουν κάποιες διασταυρώσεις, ενώ όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, η πρώτη δόση του εμβολίου απλώς αναστέλλει το πρόστιμο κι αν δεν πραγματοποιηθεί η δεύτερη δόση εντός του προβλεπόμενου χρόνου, το πρόστιμο θα επανέλθει.

Σε ότι αφορά τα αντιικά χάπια, ξεκίνησαν ήδη οι αιτήσεις για την χορήγηση τους από τους γιατρούς, τις οποίες επεξεργάζεται ο ΗΔΙΚΑ κι εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις θα αποσταλούν στα σπίτια των δικαιούχων εντός 1-2 ημερών. Διευκρίνισε δε πως η παροχή αντιικών χαπιών αφορά και τους ανασφάλιστους.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο 4ης δόσης, είπε ότι αυτή τη στιγμή προβλέπεται μόνο για τους ανοσοκατεσταλμένους.

Διευκρίνισε επίσης ότι όταν κάποιος νοσήσει μέσα στο ίδιο τρίμηνο 2 φορές, θεωρείται ως μια νόσηση σε ότι αφορά το πιστοποιητικό και τη χρονική του διάρκεια.

Σχετικά με τα αιτήματα για εμβολιασμό κατ’ οίκον, υποβλήθηκαν περίπου 80.000 και υπολείπεται η ικανοποίηση περίπου 10-12 χιλιάδων από αυτά. Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη δεν προβλέπεται καμία κύρωση.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι από όσους θα έπρεπε να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, έχει εμβολιαστεί το 80% και μάλιστα το ποσοστό στις ηλικίες άνω των 60, το ποσοστό φτάνει το 90%.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις