Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

H Οπτική Ψευδαίσθηση Που EXEI Γίνει Viral: Eσείς Ποιον Αριθμό Βλέπετε;

 


Η εικόνα δείχνει έναν αριθμό εν μέρει κρυμμένο μέσα σε έναν ριγέ μαύρο και γκρι κύκλο. Οι θεατές ερωτώνται εάν βλέπουν έναν αριθμό και, αν ναι, ποιος είναι αυτός. Οι ρίγες είναι διατεταγμένες σε ανομοιόμορφες σπείρες, καθιστώντας τον αριθμό ακόμα πιο δύσκολο να βρεθεί.

Χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν τρελαθεί με το οπτικό παζλ αφότου έγινε viral στο Twitter και κατέληξαν σε διαφορετικά συμπεράσματα σχετικά με τα κρυμμένα ψηφία. Ένας έγραψε: «45 283… Ποια είναι η παγίδα; Μήπως πρέπει να κλείσω ένα ραντεβού με τον γιατρό μου;», ενώ ένας άλλος ανέφερε: «Μπορώ να δω μόνο το 528. Σημαίνει κάτι αυτό για την όρασή μου;». Ένας τρίτος πρόσθεσε: «Μπορώ να δω το 45283, αλλά κοιτάζοντας τις άλλες απαντήσεις, άλλοι βλέπουν άλλα δύο ψηφία. Μπορώ να δω ότι υπάρχουν αριθμοί κι εκεί, αλλά εγώ δεν τους ξεχωρίζω».
Κι όμως, είναι επταψήφιος ο αριθμός!
Ωστόσο, η πραγματική απάντηση είναι επταψήφια: 3452839.
Είναι κατανοητό ότι η οπτική ψευδαίσθηση λειτουργεί παίζοντας με την ευαισθησία αντίθεσης, ένα σημαντικό μέτρο της οπτικής λειτουργίας, που μας επιτρέπει να αντιληφθούμε τη διαφορά μεταξύ των αντικειμένων και του φόντου τους.
Αυτό ισχύει σε πραγματικές καταστάσεις, όπως η οδήγηση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή ομίχλης, όπου απαιτείται υψηλότερο επίπεδο ευαισθησίας αντίθεσης, επειδή η αντίθεση μεταξύ των αντικειμένων και του φόντου τους μειώνεται.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις