Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ειρήνη στην Ουκρανία ζητούν οι Ταλιμπάν

 


Εξαιρετικά ανήσυχοι είναι οι Ταλιμπάν για την κλιμάκωση των συγκρούσεων μετά την εισβολή ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία και την πολιορκία της πρωτεύουσας του Κιέβου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι οι Ταλιμπάν παρακολουθούν στενά την κατάσταση Ρωσίας-Ουκρανίας και ότι ανησυχούν για τους αμάχους.

Οι Ταλιμπάν, όπως αναφέρουν, ανησυχούν ιδιαίτερα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και προσφέρονται διεξαγωγή «συνομιλιών», προτρέποντας και τα δύο μέρη να δείξουν αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα περισσότερων απωλειών αμάχων.

«Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, σύμφωνα με την εξωτερική του πολιτική ουδετερότητας, καλεί και τις δύο πλευρές να επιλύσουν την κρίση με διάλογο και ειρηνικά μέσα», ανέφερε η δήλωση.

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν κάλεσε Ρωσία και Ουκρανία να δώσουν προσοχή στη διαφύλαξη της ζωής των Αφγανών φοιτητών και μεταναστών στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση των Ταλιμπάν μπορεί να αποτελεί έκπληξη για κάποιους, καθώς χιλιάδες Αφγανοί άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Στις 15 Αυγούστου, ο πρόεδρος Ασράφ Γκάνι διέφυγε από το Αφγανιστάν και οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ χωρίς αντίσταση.

Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Αφγανιστάν έπεσε, με αποτέλεσμα την de facto κατάληψη της χώρας και την αποκατάσταση του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις