Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

K.Φαρσαλινός: «H κοινωνία κινδυνεύει από ηγέτες που εκδηλώνουν AKPAIA κοινωνιοπαθή χαρακτηριστικά»

 


Ο γιατρός και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στρέφεται κατά των κυβερνήσεων που καταπατούν τα τελευταία δύο χρόνια τις ελευθερίες των πολιτών.

Ο Κ.Φαρσαλινός αναφέρεται στο «κράτος-προστάτη», το οποίο προσπαθεί να σε «σώσει» από τα προβλήματα τα οποία το ίδιο δημιούργησε. 

Η ανάρτηση του

«Οι «προστάτες» της δημόσιας υγείας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου

Αν το 2019 συζητούσε κάποιος για το ενδεχόμενο να συμβούν αυτά που συμβαίνουν σήμερα, σε πολιτισμένες και δημοκρατικές (υποτίθεται) δυτικές χώρες, θα τον περνούσαμε για λοβοτομημένο δραπέτη ψυχιατρικού ασύλου.

Ο «προστάτης» της δημόσιας υγείας πρωθ. του Καναδά Trudeau γελοιοποιήθηκε  όχι μόνο επειδή φυγαδεύτηκε από την πρωτεύουσα μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στην Οτάβα υποστηρικτών της κανονικότητας απέναντι στην αθλιότητα του συγκεκριμένου και όμοιών του πολιτικών, αλλά και επειδή προσβλήθηκε από COVID ως πλήρως εμβολιασμένος. Η γελοιοποίηση δεν συνίσταται βέβαια στην προσβολή του από τον ιό αλλά στην άθλια εμμονή του (ακόμη και ως ασθενής) στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, την ίδια ώρα που η προσβολή του καθιστά ΞΕΚΑΘΑΡΟ πως οποιαδήποτε συζήτηση για υποχρεωτικότητα είναι φαιδρή και ανήθική. Το πρόβλημα δεν είναι πως ο Trudeau κινδυνεύει  από την κοινωνία. Η κοινωνία κινδυνεύει από εκείνον και από άλλους που εκδηλώνουν ακραία κοινωνιοπαθή χαρακτηριστικά. 

Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως το επιχείρημα του δημοκράτη πρωθ. Του Καναδά είναι πως οι διαμαρτυρόμενοι προκαλούν πλήγμα για την τοπική οικονομία. Οι αποφάσεις του, τα lockdown, οι περιορισμοί, οι ολοκληρωτικού τύπου ανηθικότητες περί υποχρεωτικότητας, τι ακριβώς προκάλεσαν; Έσωσαν κανέναν, ή μήπως οδήγησαν την οικονομία σε άνθηση; Αλλά όταν υπάρχει ασυδοσία και εξαφάνιση της λογοδοσίας, αυτά συμβαίνουν. Ακόμη και ο αδερφός (ετεροθαλής) του Trudeau, λέει δημόσια ότι έχει ξεφύγει (βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=KkNvcyopNW8).

Στο άλλο «άντρο δημοκρατίας», τη Γαλλία, ο αρνητής των τεστ Μακρόν (αρνήθηκε να υποβληθεί σε PCR στη Ρωσία) έχει ξεφύγει ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με την πάντα έγκυρη Maria Denaxa:

- Έβγαλε τεθωρακισμένα στην είσοδο του Παρισιού και μέσα στην πόλη (https://twitter.com/mdenaxa/status/1492225057069928455). 

- Παρέταξε ειδικές δυνάμεις στην πόλη (https://twitter.com/mdenaxa/status/1492556452489216001) που αντιμετώπισαν με δακρυγόνα τους διαμαρτυρόμενους ακόμη και σε κλειστές καφετέριες με παιδιά (https://twitter.com/mdenaxa/status/1492544365188820993).

-  Επέβαλε πρόστιμο 135 ευρώ σε όσους κρατούν σημαιάκι της Γαλλίας στο χέρι και 90 ευρώ σε όσους προφέρουν τη λέξη «Ελευθερία» (https://twitter.com/mdenaxa/status/1492502788852617217 και https://twitter.com/mdenaxa/status/1492504917952851969).

- Η αστυνομία σε μια επίδειξη δημοκρατικότητας και ευαισθησίας σπάει για πλάκα τα αυτοκίνητα ακόμη και ηλικιωμένων πολιτών απλά επειδή βρίσκονται στο δρόμο (https://twitter.com/mdenaxa/status/1492505863034126337).

- Επέβαλε πρόστιμο 4500 ευρώ, αναστολή άδειας οδήγησης έως και 3 έτη και κατάσχεση οχήματος σε όσους προσπαθήσουν να διαδηλώσουν στο Παρίσι.

Πρόκειται για αδιανόητες, φασιστικού τύπου αθλιότητες που καταδεικνύουν την κατάντια των Ευρωπαϊκών αξιών, της ηθικής και της δημοκρατίας σε δυτικές χώρες. Και η δική μας χώρα δεν απέχει πολύ από όλα αυτά.

Την ίδια ώρα, όλοι εμείς, τα θύματα της νοητικής λοβοτομής από την επικοινωνιακή καταιγίδα, προσπαθούμε να πληρώσουμε το ρεύμα και να προστατευτούμε από την ενεργειακή κρίση (και την επερχόμενη επισιτιστική κρίση) που οι ίδιες οι κυβερνήσεις προκάλεσαν και που πάλι προσπαθούν να παρουσιαστούν ως προστάτες.

Κι αν νομίζεται ότι θα μείνουμε στα “green pass” για τον COVID, περιμένετε τo πραγματικό green pass για το κλίμα.

Green pass για το κλίμα λοιπόν προτείνει Γάλλος καθηγητής κοινωνιολογίας (η συνέντευξη εδώ: https://tinyurl.com/4wm2wfp6), και συνήθως τέτοιες σκέψεις αποτελούν προπομπό («λαγό») για μελλοντικές εξελίξεις. Θα μετράμε πόσες KWh καταναλώνουμε ή πόσο CO2 εκπέμπουμε, και θα μπαίνει ΟΡΙΟ. Εδώ όμως δεν θα έχουμε πάσο που θα αφορά μόνο μετακινήσεις ή κατανάλωση ρεύματος στο σπίτι. Όλα τα αγαθά, ακόμη και τα τρόφιμα, θα έχουν ενεργειακό ή CO2 αποτύπωμα (ανάλογα με τη διαδικασία παραγωγής, συσκευασίας, μεταφοράς και διάθεσης), και όταν φτάνουμε τα αποδεκτά όρια ίσως να απαγορεύονται ακόμη και οι αγορές. Μπορεί να φαίνεται μακρινό και φανταστικό σενάριο, αλλά τα ίδια έλεγαν πολλοί και για την ενεργειακή κρίση και την αύξηση τιμών στα τρόφιμα. Ήρθαν όμως, και εξελίσσονται ραγδαία. Είναι άλλη μια «προστασία» σε βάρος όσων υποτίθεται προστατεύουμε. 

Η Ευρώπη και ο δυτικός κόσμος αλλάζει. Ο πολίτης, από αυτόβουλο, ανεξάρτητο, νοήμον ον μετατρέπεται σε ένα άβουλο νούμερο που μπορεί να έχει μόνο μια κατηγοριοποίηση: ΥΠΑΚΟΥΟΣ ή ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΣ. 

Στις 17 Ιουλίου 2021 είχα γράψει ένα άρθρο στο The Press Project με τίτλο: «Εμβόλια: κορυφαία κατάκτηση και εργαλείο εκτροπής» (https://thepressproject.gr/emvolia-koryfaia-kataktisi.../). Είναι ολοφάνερο ποιος είναι ο πραγματικός στόχος και γιατί το εμβόλιο ήταν απλά ένα εργαλείο, και τα τεκταινόμενα με το κλίμα εξελίσσονται πλέον ραγδαία. 

Το μέλλον ταιριάζει απόλυτα με το εξώφυλλο του Economist τον Μάρτιο του 2020, που παρουσίαζε τον πολίτη ως κατοικίδιο δεμένο με λουρί, με το χέρι της μεγάλης κυβέρνησης (big government) να τον κρατάει…»

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις