Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Λιμενικό Σώμα: «Τούρκοι μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα - Προσπάθησαν να μας εμβολίσουν και μας πέταξαν πέτρες»


 Το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση  για το συμβάν που έλαβε χώρα χθες με τους Τούρκους ψαράδες σε θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά των Οινουσσών.

Στην ανακοίνωση το Λιμενικό τονίζει ότι οι Τούρκοι μπήκαν παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, τους πέταξαν πέτρες και προσπάθησαν να τους εμβολίσουν, ενώ υποστηρίζει ότι η ελληνική πλευρά απάντησε με προειδοποιητικές βολές στον αέρα. 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

«Περί ώρα 18:00 χθες, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αλιεύει εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου - Οινουσσών. Άμεσα πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένως οι προβλεπόμενες συστάσεις, μέσω VHF και δια ζώσης, από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προς το τουρκικό αλιευτικό να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς αποτέλεσμα.

Παρά τις συστάσεις, το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με σκοπό να το εμβολίσει. Επιπροσθέτως, το πλήρωμα του αλιευτικού πλησιάζοντας το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στη ρίψη διαφόρων βαρέων αντικειμένων (πέτρες κλπ).Κατόπιν αυτών, πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα και σε ασφαλή τομέα από το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αποχωρήσει με ανατολική πορεία για τα έναντι Τουρκικά παράλια».

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ώρες η τουρκική Yeni Safak δημοσίευσε φωτογραφία ενός Τούρκου ψαρά, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα τραυματίστηκε στο πόδι από πυρά των Ελλήνων. 

Η ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής έχει ως εξής: «Μετά την πληροφορία ότι ελληνικά στοιχεία πυροβόλησαν 2 τουρκικά αλιευτικά σκάφη που ψάρευαν μεταξύ Χίου και Καραμπουρούν γύρω στις 19.15 της 22ας Φεβρουαρίου 2022 και ότι 1 μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε στο πόδι, 2 σκάφη του Λιμενικού στάλθηκαν αμέσως στο σημείο».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις