Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανία: Συγκινεί η έκκληση μαθήτριας στον Πούτιν


 “Βλαντίμιρ Πούτιν, αυτή είναι η έκκληση των παιδιών της Ουκρανίας” λέει στο βίντεο, που έρχεται στη δημοσιότητα, μία μικρή μαθήτρια σε μία σπαρακτική έκκληση για να σταματήσει η ρωσική εισβολή.

“Ανακάλεσε τα στρατεύματά σου” είναι το μήνυμα που απευθύνει το κοριτσάκι προς τον Ρώσο πρόεδρο, όσο συνεχίζεται η ρωσική εισβολή, με τα ρωσικά στρατεύματα να πολιορκούν το Κίεβο και χιλιάδες Ουκρανοί να φεύγουν με όποιο μέσο βρίσκουν για να γλυτώσουν..

Σοκ προκαλούν τα πλάνα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου όπου Ουκρανοί φύλακες αναγκάστηκαν να ρίξουν προειδοποιητικά πυρά για να αποτρέψουν ποδοπάτημα, καθώς χιλιάδες άνθρωποι επιχειρούσαν να επιβιβαστούν σε τρένα εκκένωσης.

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ήταν τόσο πολύς που δεν μπορούσαν όλοι να μπουν στα τρένα, για να πάνε από την πρωτεύουσα προς την πόλη Λβιβ, στο δυτικό τμήμα της χώρας. Όταν ένα τρένο πλησίασε στην πλατφόρμα, το πλήθος έσπευσε προς τις πόρτες, με την ελπίδα να επιβιβαστεί, ορισμένοι εξ αυτών κρατώντας στο χέρι τα παιδιά τους και τα κατοικίδιά τους. Οι φύλακες πυροβόλησαν αρκετές φορές με άσφαιρα για να διαλύσουν το πλήθος, αφότου κάποιοι άρχισαν να ουρλιάζουν.

Όταν Ουκρανοί στρατιώτες εμφανίστηκαν στον σταθμό, ο κόσμος άρχισε να χειροκροτεί και να φωνάζει «Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στους Ήρωες!». Πολλοί άλλοι επέλεξαν να φύγουν με τα αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους έξω από την πρωτεύουσα για δεύτερη ημέρα. Σύμφωνα με το γαλλικό Πρακτορείο, περισσότεροι από 50.000 Ουκρανοί εγκατέλειψαν τη χώρα τις τελευταίες 48 ώρες.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις