Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Μινεάπολη: Αστυνομικός σκότωσε 22χρονο Αφροαμερικανό – Στη δημοσιότητα το βίντεο


 Στο στόχαστρο τίθεται για άλλη μια φορά η αστυνομία της Μινεάπολης μετά τον θανάσιμο τραυματισμό 22χρονου Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από την κάμερα που βρίσκεται πάνω στη στολή των ανδρών των ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι εισέβαλαν στο διαμέρισμα όπου βρισκόταν ο Αμίρ Λοκ. Στο βίντεο φαίνεται ο 22χρονος κρατούσε όπλο, αλλά δεν είναι σαφές αν γνώριζε ότι αξιωματικοί της αστυνομίας είχαν μπει στο διαμέρισμά του.

Remaining Time 0:00
 

Όπως φαίνεται στο βίντεο άνδρες της SWAT εισβάλλουν στο διαμέρισμα και αρχίζουν να φωνάζουν “χέρια! χέρια!” και “πέσε στο πάτωμα”. Ένας αξιωματικός κλώτσησε την πλάτη του καναπέ όπου βρίσκεται ο 22χρονος, ο οποίος φαίνεται να κρατά όπλο. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τουλάχιστον τρεις φορές.

Το περιστατικό συνέβη μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το αστυνομικό τμήμα, οι αξιωματικοί της SWAT είχαν ένταλμα έρευνας και το εκτέλεσαν για λογαριασμό της μονάδας ανθρωποκτονιών του Αστυνομικού Τμήματος του Σεντ Πολ.

Σε ανακοίνωσή τους προχθές Τετάρτη, οι Αρχές διαβεβαίωσαν πως «σχεδόν εννέα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό τους, οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένοπλο, οπλισμένο με πιστόλι στραμμένο προς την κατεύθυνσή τους». Μέσα σε «μια στιγμή», αστυνομικός έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου και «ο ενήλικος άνδρας τραυματίστηκε», συνεχίζει η ανακοίνωση, που διευκρινίζει ότι το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο.

Η έφοδος της ομάδας συνδεόταν με υπόθεση στη γειτονική πόλη Σεντ Πολ, στην οποία ωστόσο δεν ήταν αναμεμιγμένος ο Αμίρ Λοκ, σύμφωνα με τη Σταρ Τρίμπιουν, η οποία επικαλέστηκε τρεις ανώνυμες πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

Η εφημερίδα αποκάλυψε ακόμη ότι σύμφωνα με τις ραδιοεπικοινωνίες της αστυνομίας πριν από την επίθεση, η ομάδα των ειδικών δυνάμεων εκτελούσε ένταλμα από τα λεγόμενα «no-knock», που επιτρέπει δηλαδή στις δυνάμεις επιβολής της τάξης να παραβιάζουν πόρτες χωρίς προηγουμένως να ανακοινώσουν την παρουσία τους.

«Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση για να πάρουμε απαντήσεις για αυτή την υπόθεση, ώσπου η οικογένεια του Αμίρ, που πενθεί, να μπορέσει να γυρίσει σελίδα», τόνισε σε ανακοίνωσή του που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο ο πολύ γνωστός Αμερικανός ποινικολόγος Μπεν Κραμπ, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει μεταξύ άλλων την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και ανέλαβε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της οικογένειας Λοκ.

Η αστυνομία της Μινεάπολης είναι στο στόχαστρο μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν, ο οποίος τον Ιούνιο καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 22 ετών και έξι μηνών.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις