Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Νέα ισχυρότατη έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στην Αν. Ουκρανία!


 Νέα συγκλονιστικά βίντεο έρχονται τα τελευταία λεπτά συνεχώς στο φως από τις εμπόλεμες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας.

Πριν από λίγο μία τεράστια έκρηξη συγκλόνισε το Λουγκάνσκ, μία από τις ανεξάρτητες περιοχές τις οποίες η Ρωσία ετοιμάζεται να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητη.

Δείτε:

Την είδηση μεταδίδουν εκτενώς και τα μεγάλα ρωσικά δίκτυα:

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν η έκρηξη και η επακόλουθη πυρκαγιά να έχει σημειωθεί σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου της περιοχής και πιο συγκεκριμένα στον αγωγό Druzhba.

Νωρίτερα, στην περιοχή κατεγράφησαν βομβαρδισμοί από βαρύ ουκρανικό πυροβολικό στο χωριό Σανζαρόβκα.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας παραβίασαν κατάφωρα το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός, μεταξύ άλλων με τη χρήση βαρέων όπλων» ανέφερε το επίσημο γραφείο του Λουγκάνσκ, προσθέτοντας ότι η Σανζαρόβκα βομβαρδίστηκε από ένα σύστημα πυροβολικού διαμετρήματος 122 mm.

Δεύτερη ισχυρή έκρηξη

Μια έκρηξη ακόμα, η δεύτερη μέσα σε λίγη ώρα, καταγράφηκε στο Λουγκάνσκ, την Παρασκευή (18/02).Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα, ο αγωγός φυσικού αερίου Druzhba καίγεται στο Λουγκάνσκ ύστερα από ισχυρή έκρηξη. Αναφέρεται ακόμα ότι ομάδες έκτακτης ανάγκης αναχώρησαν για την περιοχή πλησίον του του αγωγού φυσικού αερίου στη Μαλάγια Βεργκούνκα ύστερα από κλήσεις για φωτιά.

Λίγες ώρες πριν είχε προηγηθεί άλλη μία ισχυρή έκρηξη αυτή τη φορά στο Ντονμπάς

Αυτονομιστές εκκενώνουν περιοχές στην Αν. Ουκρανία

Oι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία συγκέντρωσαν σήμερα τα παιδιά σε ένα ορφανοτροφείο της αποσχισθείσας περιοχής, για να αρχίσουν να τα μεταφέρουν στη Ρωσία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την μαζική εκκένωση της περιοχής και την προώθηση των κατοίκων της στη Ρωσία, μετά την αύξηση των βομβαρδισμών.


Οι φιλορώσοι αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας ανέφεραν ότι στο πλαίσιο της εκκένωσης της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ σχεδιάζουν να στείλουν στη Ρωσία περίπου 700.000 ανθρώπους.

Η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ εξέδωσε αργότερα παρόμοια ανακοίνωση.


Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν «κυνικό ελιγμό» την ανακοίνωση εκκένωσης περιοχών και τη μεταφορά των πολιτών στη Ρωσία, θεωρώντας ότι εντάσσεται στην προετοιμασία μιας στρατιωτικής επίθεσης από τη Μόσχα.

Ο διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Βαλέρι Ζαλούζνι, διέψευσε ότι η Ουκρανία ξεκίνησε στρατιωτικές ενέργειες στην αποσχισθείσα περιοχή του Ντονμπάς και ότι σχεδίασε ένα σαμποτάζ στην πόλη Χορλίφκα της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έδωσε εντολή στον υπουργό Εκτάκτων Αναγκών να ταξιδέψει στη νοτιοανατολική Ρωσία για να οργανώσει τη διαμονή των κατοίκων που εγκαταλείπουν τις δύο αυτοανακηρυχθείσες αποσχισθείσες δημοκρατίες της ανατολικής Ουκρανίας, όπως και να δοθεί οικονομική βοήθεια 10.000 ρουβλίων (116 ευρώ) στον κάθε πρόσφυγα που φθάνει στην περιοχή του Ροστόφ.


Πολλές είναι οι χώρες που έδωσαν εντολή στις διπλωματικές τους αποστολές αλλά και τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία εν μέσω αβεβαιότητας της κατάστασης.

Το Κίεβο προετοιμάζεται για εκκένωση

Το Κίεβο θα εκκενωθεί πλήρως εάν τα ρωσικά στρατεύματα επιχειρήσουν να εισβάλουν στην Ουκρανία, αποκάλυψε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της πόλης την Πέμπτη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Hromadske, ο δημοτικός διευθυντής ασφαλείας του Κιέβου, Roman Tkachuk, δήλωσε ότι τα τρία εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης θα απομακρυνθούν από την πρωτεύουσα σε περίπτωση πολέμου. Ωστόσο, ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε πού θα μεταφερθούν ή πώς.


«Σε περίπτωση εχθροπραξιών, θα πραγματοποιηθεί εκκένωση και μόνο οι εργαζόμενοι στις υποδομές ζωτικής σημασίας και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα παραμείνουν στην πόλη», είπε ο Tkachuk. Ωστόσο, όσοι επιλέξουν να μείνουν δεν θα αναγκαστούν να φύγουν, διαβεβαίωσε.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις