Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

O ιδιοκτήτης της Στεάουα Boυκουρεστίου απαγορεύει σε εμβολιασμένους παίκτες να ξαναπαίξουν στην ομάδα


 Ο ιδιοκτήτης της ρουμανικής ομάδας ποδοσφαίρου Στεάουα Βουκουρεστίου ανακοίνωσε με εντυπωσιακό τρόπο ότι ο σύλλογος του θα απαγορεύσει σε όλους τους παίκτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 να αγωνίζονται πλέον για εκείνη.

Ο κ. Τζίτζι Μπεκάλι – Ρουμάνος επιχειρηματίας και πολιτικός – είπε ότι δεν θα επιτρέπει πλέον στους εμβολιασμένους παίκτες να παίζουν επειδή όπως ισχυρίζεται, είναι «ανίσχυροι».

Ο Μπεκάλι τόνισε μάλιστα ότι οι άνθρωποι που είναι εμβολιασμένοι κατά του ιού πεθαίνουν στα νοσοκομεία, σε αντίθεση με εκείνους που έχουν αρνηθεί τα εμβόλια.

Μάλιστα, έγινε λόγος για προβλήματα και στις ομάδες Κλουζ και Ραπίντ Βουκουρεστίου με τους εμβολιασμένους ποδοσφαιριστές. «Μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο.

Στην Κλουζ λιποθυμούν και χάνουν τις δυνάμεις τους. Το βλέπω και στη δική μου ομάδα. Ειδικά τους πιο μεγάλους σε ηλικία τους επηρεάζει τρομερά» δήλωσε ο Μπεκάλι στον Ρουμάνο δημοσιογράφο, Εμάνουελ Ρόσου.

«Βλέπω και τους δικούς μου, τους εμβολιασμένους. Δεν επηρεάζει τους πάντες, αλλά επηρεάζει αυτούς που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Δείτε για παράδειγμα τον [Τσίπριαν] Ντέακ, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα».

Ο Μπεκάλι είπε επίσης πρόσφατα ότι ο επιθετικός της Στεάουα Βουκουρεστίου Κλαούντιου Κεσέρου – ο οποίος επέστρεψε στον σύλλογο τον Αύγουστο μετά από έξι χρόνια στη βουλγαρική Λουντογκόρετς – δεν μπορεί πλέον να παίζει σε υψηλό επίπεδο επειδή ήταν εμβολιασμένος.  

«Του έδωσα τα χρήματα, είχα συμβόλαιο μαζί του, ήταν ποδοσφαιριστής, ήμουν ο ιδιοκτήτης», είπε ο Becali μέσω του sport.ro  σχετικά με την επιστροφή του Kεσέρου.

«Του είπα, ”Δεν μπορείς να πας πια σε αυτό το επίπεδο. Μπορείς να παίξετε στη Ρουμανία, αλλά όχι στη Στεάουα Βουκουρεστίου και στο CFR!” ου υποσχέθηκε ότι θα βελτιωθεί αλλά δεν έχει καταφέρει τίποτα. Δεν μπορεί πια να παίξει σε αυτό το επίπεδο και είναι εξαιτίας του εμβολίου. Λέω απλά αυτό που σκέφτομαι. Δεν θέλω να τον προσβάλω».

Όμως η τελευταία του αυτή δήλωση προκάλεσε την έξαλλη αντίδραση της κυβέρνησης της χώρας.

Η RO Vaccinare, η επίσημη σελίδα στο Facebook της εθνικής πλατφόρμας πληροφοριών της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό έτρεξε να υπερασπιστεί τα εμβόλια και ήθελε να τα “ρίξει” σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί αναφέροντας:

«Από ιατρικής και επιστημονικής άποψη, δεν υπάρχουν μελέτες που να υποστηρίζουν έναν τέτοιο ισχυρισμό.

Οι εμβολιασμένοι ποδοσφαιριστές ΔΕΝ χάνουν τη δύναμή τους μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19! Ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 δεν επηρεάζει την απόδοση των ποδοσφαιριστών. Αντίθετα, υπάρχουν αρκετές μελέτες που δείχνουν ότι η λοίμωξη από SARS CoV-2 αφήνει μακροπρόθεσμα επακόλουθα (Long COVID) και αυτά μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση των αθλητών».

Εν τω μεταξύ, ο δημοσιογράφος Γκριγκόρε Καρτιάνου πρόσθεσε μέσω του sport.ro «Για εμένα αν έφτιαχνα ένα τοπ 10 από τις πιο ηλίθιες και άθλιες δηλώσεις του αιώνα, σίγουρα αυτήν θα ήταν μέσα. Δεν λέω ότι ο άνθρωπος είναι ηλίθιος, αλλά οι δηλώσεις του .. η δήλωση αυτή είναι ανόητη, λανθασμένη, άθλια και μεροληπτική».

Η Ρουμανία είναι μία από τις εννιά ευρωπαϊκές χώρες με ποσοστό εμβολιασμού κάτω του 60 τοις εκατό σύμφωνα με το The Local. Οι υπόλοιπες οκτώ είναι η Βουλγαρία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Σερβία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Πολωνία και η Ρωσία.

Ωστόσο, το τρέχον ποσοστό 86,52 δόσεων ανά 100 πληθυσμό σημαίνει ότι η Ρουμανία έχει το δεύτερο χαμηλότερο στην Ευρώπη, μπροστά μόνο από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με το Statista .

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο συντονιστής της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού της Ρουμανίας, Βαλέριου Γκεοργκίτα, επιβεβαίωσε ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca έχουν λήξει και ως εκ τούτου θα καταστραφούν.

«Έχουμε λάβει συνολικά 4.478.000 δόσεις και έχουν χορηγηθεί 852.356 δόσεις. Περίπου 3,3 μπήκαν στον μηχανισμό μεταπώλησης ή δωρεάς, συμπεριλαμβανομένων των 917.800 που έχουν λήξει», εξήγησε ο Γκεοργκίτα.

ΠΗΓΗ


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις