Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

O Ρ.Τ.Ερντογάν NOMIZEI OTI μπορεί να γίνει «Πούτιν» και μιλά για «TOYPKIKA εδάφη στην Ευρώπη»!

 


«Αφορμή» για να κάνει νέες εμπρηστικές δηλώσεις βρήκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς εκμεταλλευόμενος τα όσα γίνονται στην Ουκρανία θυμήθηκε η Ελλάδα ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έως τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. 

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις και την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, ο Τούρκος πρόεδρος υπεραμύνθηκε της ευρωπαϊκής ταυτότητας της Τουρκίας, λέγοντας πως δεν είναι μόνο κομμάτι της Ευρώπης λόγω της Ανατολικής Θράκης, αλλά και λόγω της ιστορίας και του πολιτισμού.


«Η Τουρκία και το δηλώνω αυτό αφήνοντας στην άκρη τις υπόλοιπες σελίδες της ιστορίας της, ακόμη από τον πρώτο αιώνα των Οθωμανών είναι μια ευρωπαϊκή χώρα. Εδάφη πάνω στα οποία σήμερα βρίσκονται πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα, ήταν τμήματα της δικής μας πατρίδας. Και σήμερα πέρα και από τους ιστορικούς και κοινωνικούς δεσμούς μας, με την περιοχή της Θράκης αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης» δήλωσε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος, που και αυτές τις δύσκολες ώρες για την ευρωπαϊκή ήπειρο δεν αφήνει στην άκρη τις νέο-οθωμανικές αναφορές του και νομίζει ότι μπορεί να γίνει... «Πούτιν». 

Φυσικά θα πρέπει να θυμίσει κάποιος στον Τούρκο πρόεδρο ότι η Ελλάδα ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για περίπου 400 χρόνια, αντιθέτως το μεγαλύτερο μέρος της Τουρκίας ήταν μέρος της Ελλάδα για περίπου 2.500 χρόνια.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις