Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

O Zελένσκι EΠIMENEI στις συγκρούσεις: «OXI» στις διαπραγματεύσεις που πρότειναν οι Pώσοι γιατί θα γίνονταν στο Mινσκ

 


Στα άκρα πηγαίνει την διένεξη με την Ρωσία ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι κάτι που διατύπωσε με νέο διάγγελμά του το πρωί της Κυριακής, όταν εξέφρασε την νέα διαφωνία του στο ενδεχόμενο να γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στη Λευκορωσία, εξηγώντας ότι η άρνησή του αυτή οφείλεται στις διευκολύνσεις από το Μινσκ για τις επιθέσεις της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφος ή μάλλον δικαιολογώντας ότι προτιμά να πέφτουν ρωσικές βόμβες παρά να εγκαταλείψει την Δύση!

Κανείς ακόμα δεν ξέρει που βρίσκεται ο Β.Ζελένσκι (εκτός των ΗΠΑ) και κανείς δεν μπορεί πλέον στην Ουκρανία να προεξοφλεί ότι μιλά εκ μέρους των Ουκρανών ή αν είναι σε κλοιό που του προκαθορίζει την συμπεριφορά και ψάχνει απλά προφάσεις.

Πάντως η εκ νέου κλήση τη Ρωσίας για συζητήσεις δείχνει και την διάθεση της Μόσχας να προχωρά αργά στην προέλαση για να μην υπάρχουν απώλειες αμάχων, κάτι που το κάνει ακόμα και εις βάρος συζητήσεων που γίνονται και αναφέρουν για "σθεναρή ουκρανική αντίσταση".

"Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε στη Λευκορωσία αν η Ρωσία δεν είχε χρησιμοποιήσει το έδαφός της για επιθέσεις στην Ουκρανία" είπε ο Ζελένσκι!

Ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι η Ουκρανία παραμένει ανοιχτή σε διάλογο αλλά σε άλλες τοποθεσίες, σε χώρες, δηλαδή, που δεν έχουν επιδείξει επιθετικότητα απέναντι στην Ουκρανία.

Μιλώντας για το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή ο Ζελένσκι το χαρακτήρισε «βάρβαρο» υποστηρίζοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται σε περιοχές με αμάχους όπου δεν υπάρχουν στρατιωτικές υποδομές. «Οι Ρώσοι επιτίθενται παντού, συμπεριλαμβανομένων και ασθενοφόρων» είπε ο Ζελένσκι.

Τι είχε ανακοινώσει το Κρεμλίνο

Το διάγγελμα του Ζελενέσκι ήρθε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία προκειμένου να γίνουν συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η αντιπροσωπεία της Ρωσίας για τις διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς έφτασε σήμερα στη Λευκορωσία.

Η ομάδα αντιπροσώπων περιλαμβάνει εκπροσώπους του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Άμυνας και άλλων υπηρεσιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής διοίκησης.

«Η Ρωσία είναι ήδη έτοιμη για διαπραγματεύσεις, τώρα η Μόσχα περιμένει τους Ουκρανούς», είπε ο Πεσκόφ.

Όπως πρόσθεσε, η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις στο Γόμελ.

Υπενθυμίζεται πως στις 25 Φεβρουαρίου, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρότεινε στον Βλαντίμιρ Πούτιν, να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «για να τεθεί τέλος στις απώλειες ανθρώπινων ζωών».

Η Ρωσία αποδέχθηκε την πρόταση και εξέφρασε την προθυμία της να στείλει αντιπροσωπεία στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, η οποία είχε προηγουμένως προσφερθεί να φιλοξενήσει τις πιθανές διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, ο Πεσκόφ είχε αναφέρει αργότερα πως οι Ουκρανοί εκπρόσωποι εγκατέλειψαν την ιδέα να διεξαχθούν οι συνομιλίες στο Μινσκ, προτιμώντας να πραγματοποιηθούν στη Βαρσοβία, την πρωτεύουσα της Πολωνίας, μετά την οποία δεν εμφανίστηκαν ξανά.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις