Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

«Όχι» από Θ.Πλεύρη: «Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν επιστρέφουν από 1η Απριλίου» - Εκθέτει την Μ.Γκάγκα - ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ!

Κάθετος ήταν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με το σενάριο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα πόστα τους. 

«Η δική μου εισήγηση είναι να μην μπορούν παραμείνουν στο ΕΣΥ, σε κάθε περίπτωση 1η Απριλίου δεν επιστρέφουν. Οσο διαρκεί η πανδημία θα βρίσκονται και αυτοί εκτός ΕΣΥ», είπε ο Θ.Πλεύρης, «αδειάζοντας» την Μ.Γκάγκα, η οποία ως γιατρός επιβεβαίωσε ότι επί της ουσίας υπάρχει κανένας λόγος να παραμένουν εκτός οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. 

Να θυμίσουμε ότι οι υγειονομικοί βρίσκονται από τη Δευτέρα έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου και πραγματοποιούν διαδήλωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Αίτημα των υγειονομικών σε αναστολή είναι να τους πάρει πίσω η κυβέρνηση με δύο rapid test την εβδομάδα. 

Την επιστροφή των υγειονομικών την ζήτησε επίσημα και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ανδρέα Ξανθό να τονίζει τα εξής: «Καλούμε το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση να αναλογιστούν, έστω την ύστατη ώρα, την ευθύνη τους και να δεσμευτούν ότι όχι μόνο δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος του ΕΣΥ, αλλά ότι θα διασφαλίσουν - με αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους και υψηλά standards υγειονομικής ασφάλειας - την άμεση επιστροφή των ανθρώπων αυτών στη δουλειά τους».

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι υγειονομικοί δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω, ενώ από πλευράς της κυβέρνησης παρά τις απειλές του Θ.Πλεύρη δύσκολα θα προχωρήσουν σε απολύσεις. Το ερώτημα παραμένει πότε τελικά θα επιστρέψουν οι υγειονομικοί στα πόστα τους. 

«Χαλάρωση» μέτρων σε ανεμβολίαστους 

Αναφορικά με την «χαλάρωση» μέτρων στους ανεμβολίαστους και συγκεκριμένα την άρση των απαγορεύσεων στην εστίαση και στην διασκέδαση για τους ανεμβολίαστους ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

Ο Γ.Οικονόμου δεν απέκλεισε να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις στο μέλλον, παρόλα αυτά υποστήριξε ότι προς το παρόν η κυβέρνηση δεν θέλει να σταματήσει τον διαχωρισμό μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. 

ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις