Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Θεμιστοκλέους: OXI TETAPTH δόση στο γενικό πληθυσμό – Έρχεται η χαλάρωση των μέτρων


 Tο ενδεχόμενο τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό αλλά και την επικείμενη χαλάρωση των μέτρων που αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα η Επιτροπή, σχολίασε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Με βάση τα δεδομένα που τώρα υπάρχουν με τη μετάλλαξη «Όμικρον» του κορωνοϊού, δεν θα υπάρξει τέταρτη δόση εμβολίου στο γενικό πληθυσμό αλλά μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους» τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι «αν αλλάξει κάτι, θα το δούμε στην πορεία».

Τα στοιχεία για τον εμβολιασμό

Όπως τόνισε, έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού το 84% του ενήλικου πληθυσμού, το 75% του ενήλικου πληθυσμού. Το 88% έχει εμβολιαστεί με την αναμνηστική δόση και στους άνω των 60 το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 95%.

Μετά την υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στους εμβολιασμούς ωστόσο πλέον ο αριθμός των νέων ραντεβού είναι μικρός περί τις 1.000 με 1.500 την ημέρα. Στους άνω των 60 έχει εμβολιαστεί το 91% και απομένει ένα 9% περίπου 300.000 πολίτες.

Έχουν λήξει 300.000 πιστοποιητικά εμβολιασμού

Τα πιστοποιητικά που έχουν λήξει καθώς οι πολίτες δεν έκαναν ακόμη την τρίτη δόση, ανέρχονται σε περίπου 300.000. Παρότι μειώνονται συνεχώς, λήγουν και νέα πιστοποιητικά οπότε ο αριθμός τους κυμαίνεται από 270.000 έως 310.000.

Στο ερώτημα εάν η χαλάρωση των περιορισμών λόγω της πανδημίας θα πλήξει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι είναι περιορισμένες οι πιθανότητες να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν ήδη πράξει.

«Δεν θα πετύχουμε να εμβολιάσουμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό από τις 300.000 και αυτό δεν είναι θέμα τόσο του εμβολιαστικού προγράμματος και των μέτρων. Έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν το βλέπουμε και στους υγειονομικούς», είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Πράσινο φως» χαλάρωση μέτρων

Τάχθηκε υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων αλλά συντεταγμένα και σταδιακά και όχι να ανοίξουν σχεδόν τα πάντα όπως σε άλλες χώρες.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις