Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

«Ξεφουσκώνει» οριστικά η ένταση στην OYKPANIA: «Λευκή σημαία» από T.Mπάιντεν - Θα συναντηθεί με Β.Πούτιν


 «Ξεφουσκώνει» και τυπικά η ένταση στην Ουκρανία, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζο Μπάιντεν, έκαναν αποδεκτή την πρόταση του Εμάνουελ Μακρόν για Σύνοδο Κορυφής. 

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων αναφέρεται: «Ο Μακρόν πρότεινε μια Σύνοδο Κορυφής μεταξύ του Προέδρου Μπάιντεν και του Προέδρου Πούτιν και, στη συνέχεια, με όλους τους ενδιαφερόμενους για την ασφάλεια και τη στρατηγική σταθερότητα στην Ευρώπη. Οι Πρόεδροι Μπάιντεν και Πούτιν αποδέχθηκαν κατ' αρχήν την ιδέα μιας τέτοιας Συνόδου Κορυφής».

Ακόμα, επισημαίνεται ότι η Σύνοδος Κορυφής μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν «η Ρωσία δεν εισβάλει στην Ουκρανία», κάτι που δεν πρόκειται για γίνει έτσι και αλλιώς, όπως ήδη έχουμε αναφέρει μόνο στο pronews.gr και στο defencenet.gr.

Η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με τη Γαλλική Προεδρία, θα προετοιμαστεί από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη συνάντησή τους στις 24 Φεβρουαρίου.


Το Κίεβο και τα κράτη της Δύσης εξέφρασαν πρόσφατα την ανησυχία τους για την υποτιθέμενη αύξηση των «επιθετικών ενεργειών» από τη Ρωσία κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τέτοιες κατηγορίες, λέγοντας ότι δεν απειλεί κανέναν και δεν σκοπεύει να επιτεθεί σε κανέναν και οι ισχυρισμοί για «ρωσική επιθετικότητα» χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για να τοποθετηθεί περισσότερος στρατιωτικός εξοπλισμός του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Αβάσιμοι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία προετοιμάζει προκλήσεις συνεχίζουν να διατυπώνονται από τη Δύση, παρά την επιστροφή των ρωσικών στρατευμάτων στους στρατώνες τους μετά τις ασκήσεις.

Επίσης, στις 14 Φεβρουαρίου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «κάποιες από τις ασκήσεις πλησιάζουν στο τέλος τους, κάποιες θα ολοκληρωθούν στο εγγύς μέλλον».

Μάλιστα, οι Νότιες και Δυτικές Στρατιωτικές Περιφέρειες της Ρωσίας έχουν αρχίσει να επιστρέφουν τα στρατεύματα στους στρατώνες τους, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, την επόμενη ημέρα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος

Ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συμφώνησε «καταρχήν» να οργανωθεί σύνοδος κορυφής με τον Pώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο κρατών την Πέμπτη και με προϋπόθεση ότι δεν θα έχει γίνει ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι ΗΠΑ «έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν τη διπλωματία ως τη στιγμή που θα αρχίσει η εισβολή», ανέφερε σε δελτίο Τύπου η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζεν Ψάκι.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν αποδέχθηκε καταρχήν να συναντηθεί με τον πρόεδρο Πούτιν (…) εάν δεν έχει γίνει εισβολή», συνέχισε. «Είμαστε επίσης έτοιμοι να καταφέρουμε ταχύτατα και βαριά κόστη αν η Ρωσία επιλέξει αντ’ αυτού τον πόλεμο», πρόσθεσε η Ψάκι.

«Επί του παρόντος, η Ρωσία μοιάζει να συνεχίζει τις προετοιμασίες της για να εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επίθεση στην Ουκρανία πολύ σύντομα», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.



Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις