Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Ποιος ήταν ο λόγος που Μακρόν και Πούτιν είχαν τόσο μεγάλη απόσταση μεταξύ τους

 


Ο Μακρόν αρνήθηκε να υποβληθεί σε ρωσικό τεστ Covid-19 - Δεν ήθελε να δώσει πρόσβαση του DNA του στους Ρώσους

Το DNA ενός ηγέτη αποτελεί ζήτημα ασφάλειας για τις σοβαρές χώρες και δεν επιτρέπουν σε άλλες μεγάλες δυνάμεις να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε το αίτημα του Κρεμλίνου να υποβληθεί σε ρωσικό τεστ Covid-19, κατά την άφιξή του ενόψει της συνάντησής του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν αυτήν την εβδομάδα και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο στις φωτογραφίες οι δύο ηγέτες φαίνονταν τόσο μακριά ο ένας από το άλλον.

Πολλοί εντυπωσιάστηκαν από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, όπου Μακρόν και Πούτιν κάθονταν στις αντίθετες πλευρές ενός μήκους 4 μέτρων τραπεζιού, προκειμένου να συζητήσουν την ουκρανική κρίση τη Δευτέρα και κάποιοι έσπευσαν να πουν πως επρόκειτο για κίνηση ισχύος του Ρώσου προέδρου έναντι του Ε.Μακρόν.

Όμως με βάση το κλίμα που υπήρξε στις συνομιλίες μεταξύ των δύο προέδρων, δεν συνάδει κάτι τέτοιο.

Δύο πηγές, που γνωρίζουν το υγειονομικό πρωτοκόλλου του επικεφαλής του γαλλικού κράτους, είπαν στο Ρόιτερς ότι δόθηκε στον Μακρόν μια επιλογή: είτε να αποδεχθεί ένα τεστ PCR στο οποίο θα τον υπέβαλαν οι ρωσικές αρχές και θα του επιτρεπόταν να κάτσει κοντά στον Πούτιν είτε, στην περίπτωση που αρνείτο, θα έπρεπε να τηρήσει αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο Μακρόν δεν ήθελε να δώσει πρόσβαση στο…DNA του στους Ρώσους τόσο απλα:

«Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αυτό σήμανε όχι χειραψίες και (να καθίσει) σε ένα μακρύ τραπέζι. Όμως, δεν μπορούσαμε να αποδεχθούμε να αποκτήσουν πρόσβαση στο DNA του προέδρου», είπε στο Reuters μία από τις πηγές, αναφερόμενη στις ανησυχίες ασφαλείας, εάν ο Γάλλος πρόεδρος υποβαλλόταν σε τεστ από Ρώσους γιατρούς. Ένας εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου δεν έχει απαντήσει προς το παρόν σε ένα μήνυμα του Ρόιτερς για να σχολιάσει σχετικά.

Η δεύτερη πηγή στο περιβάλλον του Γάλλου ηγέτη επιβεβαίωσε ότι ο Μακρόν αρνήθηκε να κάνει ένα ρωσικό PCR τεστ. Η πηγή είπε ότι αντ’ αυτού ο Εμανουέλ Μακρόν υποβλήθηκε σε ένα γαλλικό PCR τεστ πριν από την αναχώρησή του και ένα τεστ αντιγόνου έγινε από τον ίδιο τον γιατρό του μόλις έφθασε στη Ρωσία.

«Οι Ρώσοι μας είπαν ότι ο Πούτιν πρέπει να παραμείνει σε μια αυστηρή υγειονομική φούσκα», εξήγησε η δεύτερη πηγή. Σήμερα, τρεις ημέρες μετά τη συνάντηση Μακρόν-Πούτιν, ο Ρώσος ηγέτης υποδέχθηκε τον πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ. Οι δύο άνδρες αντήλλαξαν χειραψίες και έκατσαν ο ένας κοντά στον άλλο, ενώ χωρίζονταν από ένα μικρό τραπεζάκι.

Η φωτογραφία Πούτιν με Μακρόν από τη συνάντησή τους στο Κρεμλίνο έγινε viral στα social media. Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Γάλλος ομόλογός του κάθονται σε ένα τραπέζι για να μιλήσουν για την Ουκρανία.

Το Twitter ασχολήθηκε περισσότερο με την... απόσταση που τους χώριζε, η οποία παρέπεμπε σε καταστάσεις βγαλμένες από κωμωδίες του Λουί ντε Φινές, τύπου «Pass me the salt».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις