Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μυστήριο με το “Ζ” στα ρωσικά άρματα μάχης – Τα σενάρια για το τι συμβολίζει

 


Σε εξέλιξη είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπου πριν από λίγο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων ανακοίνωσε πως οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς είναι τουλάχιστον 8.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η συνοριοφρουρά της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ρωσικά στρατιωτικά κονβόι πέρασαν τα ουκρανικά σύνορα -κυρίως από τη χερσόνησο της Κριμαίας την οποία προσάρτησε το 2014 η Ρωσία- και εισήλθαν στο Τσερνίχιβ, το Χάρκοβο και το Λουχάνσκ.

“Ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, παραβίασαν τα σύνορα στις περιοχές Τσερνιχίβ (στον βορρά, στη μεθόριο με τη Λευκορωσία), στο Σούμι (βορειοανατολικά), το Λουχάνσκ και το Χάρκοβο (ανατολικά)” από το σημείο περάσματος μεταξύ της χερσονήσου (της Κριμαίας) και της ηπειρωτικής Ουκρανίας, εξήγησε η συνοριοφρουρά, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται οχήματα τα οποία έχουν πάνω τους το γράμμα “Ζ”.

Το μυστηριώδες γράμμα “Ζ” στα ρωσικά άρματα μάχης

Μυστήριο επικρατεί γύρω από το γράμμα “Ζ” που ξεχωρίζει πάνω στα ρωσικά άρματα μάχης. Τα σενάρια για το τι συμβολίζει είναι διάφορα. Ξένα Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν πως ακόμη και οι ειδικοί δεν έχουν καταλάβει τον συμβολισμό.

Μία από τις εξηγήσεις που δίνουν είναι ότι η Ρωσία έχει σχηματίσει το “Ζ” για να ξεχωρίζει τα δικά της άρματα ωστόσο κάτι τέτοιο αντικρούεται καθώς το “Zorro Squad” όπως το αποκαλούν, δεν είναι ορατό σε όλα τα ρωσικά άρματα μάχης.

Σύμφωνα με την θεωρία του αναλυτή Oliver Alexander, είναι πιθανό το “Z” να έχει σχηματιστεί στα ρωσικά άρματα μάχης που προορίζονται για κάποια συγκεκριμένη επίθεση στην Ουκρανία.

Άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι παίζει ρόζο το σχήμα γύρω από το μυστηριώδες “Ζ” καθώς αυτό συμβολίζει διαφορετικές ομάδες δράσης.

Τέλος, υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι το «Ζ» συνδέεται με το όνομα “Ζελένσκι” και  αναφέρεται στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις