Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Σε παραλήρημα ο Α.Γεωργιάδης: «Θα είναι πραξικόπημα αν ανατραπεί η κυβέρνηση της ΝΔ»

 


Τελειώνει ο χρόνος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και πλέον ακόμη και τα πιο «σκληροπυρηνικά» στελέχη εκφράζουν την ανησυχία τους για το πολιτικό τους μέλλον. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μια ημέρα μετά τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε στο άλλοτε «κάστρο» της ΝΔ, την Καστοριά, έγραψε ένα άρθρο σε φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ, στο οποίο επί της ουσίας μιλά για «πραξικόπημα». 


Ο Α.Γεωργιάδης αναφέρεται πιθανότατα στα σενάρια που θέλουν την Κομισιόν να έχει προτείνει μια λύση συγκυβέρνησης, με έναν τεχνοκράτη πρωθυπουργό, αλλά κυρίως και στα όσα σας αναφέραμε χθες, ότι δηλαδή ο Κ.Μητσοτάκης είναι απομονωμένος, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν δείχνουν να επιθυμούν μια κυβέρνηση με αυτόν πρωθυπουργό

Ο υπουργός Ανάπτυξης βλέπει τι έρχεται και προσπαθεί να το ακυρώσει με δηλώσεις του, ενώ υποστηρίζει ότι «δεν είναι όλα τα κέντρα εξουσίας χαρούμενα με μια σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ», εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγωνία του και την ανησυχία του ότι τα κέντρα εξουσίας που στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να κερδίσει τις εκλογές του 2019 σήμερα τον εγκαταλείπουν.

Παράλληλα, εκφράζει φόβους ότι κάποιοι σε αυτά τα κέντρα εξουσίας μπορεί να έχουν στο μυαλό τους «σενάρια φρικώδη, όπως αυτό της προοδευτικής διακυβέρνησης» και, εμμέσως πλην σαφώς, προειδοποιεί ότι, αν τεθούν σε εφαρμογή αυτά τα σενάρια, τα οποία κατά τον ίδιο συνιστούν «πολιτική ανωμαλία και κανονικό πραξικόπημα», θα υπάρξει αντίδραση για να μην υλοποιηθούν. Ουσιαστικά, ο Α.Γεωργιάδης θεωρεί «πολιτική ανωμαλία και πραξικόπημα» μια πιθανή εξέλιξη την οποία ούτε το Σύνταγμα ούτε ο εκλογικός νόμος απαγορεύει…

Το άρθρο του προκαλεί αίσθηση, αλλά γεννά και ερωτήματα για τις πραγματικές του προθέσεις, επειδή έρχεται σε μια περίοδο που τα ποσοστά της ΝΔ πέφτουν, η αυτοδυναμία της στις εκλογές με απλή αναλογική και στις επαναληπτικές με την ενισχυμένη αναλογική -αν γίνουν- δεν φαίνεται εφικτή, ενώ σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το άθροισμα των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποσοστό της ΝΔ. Ουσιαστικά βλέπει να χάνεται το «τρένο» για την κυβέρνηση και καλεί σε αντίδραση.

«Βεβαίως, δεν έχω αυταπάτες. Δεν είναι όλα τα κέντρα εξουσίας της χώρας απολύτως χαρούμενα με μια τόσο σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και φοβάμαι ότι κάποιοι μπορεί να έχουν στο μυαλό τους σενάρια, κατά τη γνώμη μου, εντελώς φρικώδη, όπως αυτό της “προοδευτικής διακυβέρνησης”, που τόσο επιπόλαια και ανεύθυνα έθεσε στον δημόσιο διάλογο ο κύριος Τσίπρας» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης και υπογραμμίζει:

«Με τον σχηματισμό “προοδευτικής διακυβέρνησης”, δηλαδή μιας κυβέρνησης χωρίς το πρώτο κόμμα -διότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι στις επόμενες εκλογές πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία-, τι μας λένε στην ουσία; Να υπάρξει κυβέρνηση χωρίς την επιλογή του ελληνικού λαού. Αυτό θα ήταν πολιτική ανωμαλία και, σε όρους φρασεολογίας της Αριστεράς, “κανονικό πραξικόπημα”, και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος κανείς δεν θα το τολμήσει».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις