Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Άγριο κράξιμο στα social media για την «ανασφάλεια Τσίπρα» και την «αστική αυτοπεποίθηση»


 Η συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Καθημερινή της Κυριακής, άναψε φωτιές και έθεσε τον πρώην Υπουργό στο στόχαστρο οργισμένων ψηφοφόρων του κόμματος.

Στο προφίλ του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Facebook δεκάδες είναι τα αρνητικά σχόλια για την κριτική που άσκησε στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τα όσα είπε για τον εαυτό του, ότι δηλαδή λόγω των σπουδών του έχει μια… «αστική αυτοπεποίθηση».

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που του έγινε για το ποιο θεωρεί πως είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα του Αλέξη Τσίπρα, ο Τσακαλώτος ανέφερε όχι ένα, αλλά δύο ελαττώματα: «Έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται. Και σε ένα πράγμα που είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η επιλογή συμβούλων. Για να είμαι δίκαιος αυτό όμως το λέει και ο ίδιος».

Μιλώντας για τον εαυτό του, σε ερώτηση αν τον επηρέασε η αίγλη της εξουσίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Με επηρέασε λιγότερο από άλλους. Δε σημαίνει ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος, αλλά όταν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολλέγιο της Οξφόρδης (Queens College Oxford) που ιδρύθηκε to 1341, δεν έχεις ανασφάλεια. Έχεις μια αστική αυτοπεποίθηση. Δεν το λέω με υπεροψία. Το αντίθετο. Η Αριστερά θα ήθελε όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτοπεποίθηση και τα εφόδια για να την αποκτήσουν».

Πυρά σε Facebook και Twitter

Όλα αυτά εξόργισαν κάποιους από τους οπαδούς του κόμματος που κατηγόρησαν τον πρώην Υπουργό Οικονομικών για το timing, την επιλογή του μέσου, αλλά και την κριτική που άσκησε, καλώντας τον παράλληλα να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικά κάποια από τα σχόλια στο προφιλ του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

Ίδια εικόνα και στο Twitter…


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις