Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Καταρρίφθηκαν δύο ουκρανικά Su-24 πάνω από Λουγκάνσκ - Β.Πούτιν: «Βάζουμε τέλος στην γενοκτονία των ρωσόφωνων»

 


Η απειλή της ασφάλειας των ρωσόφωνων της Ουκρανίας ήταν το μοναδικό στοιχείο, όπως είχε καταγράψει το pronews.gr σε άρθρο του εκδότη του Α.Β.Γκουριώτη, που θα μπορούσε να αποτελέσει την αιτία της άμεσης ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία και αυτό συνέβη τελικά: Το Κίεβο θεωρώντας ότι η αιτία της απόσχισης του Λουγκάνσκ και του Ντόνιετσκ ήταν η ύπαρξη ρωσόφωνων πληθυσμών είχε ξεκινήσει προγκρόμ εναντίον τους. Με σχετική ανακοίνωσή του ο Β.Πούτιν επιβεβαίωσε την αιτία της ρωσικής επέμβασης.

Ακόμα και σήμερα, δύο ουκρανικά μαχητικά Su-24 κατευθύνθηκαν για να βομβαρδίσουν περιοχές αμάχων στο Λουγκάνσκ, αλλά καταρρίφθηκαν από την ρωσική αεράμυνα!

Τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν κοντά στους οικισμούς Σμελόε και Στεπόβογιε. Ο Β.Πούτιν όντως δεν σταμάτησε να προσπαθήσει «να διορθώσει το λάθος του ΝΑΤΟ με την άκρατη και άκριτη επέκταση προς Ανατολάς».

Επίσης, όπως ανακοίνωσε η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, κατερρίφθησαν ακόμα δύο αεροσκάφη τουρκικής κατασκευής Bayraktar TB2 κοντά στην πόλη Σχιάστια.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανία ανακοίνωσε επίσης και έναν νεκρό από τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο νεκρός καταγράφηκε στην πόλη Μπροβαρί στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου ενώ στην ίδια περιοχή υπάρχει και τουλάχιστον ένας τραυματίας.

Από την πλευρά τους οι ρωσόφονοι αυτονομιστές υποστηρίζουν ότι απέκτησαν τον έλεγχο δύο πόλεων στην επαρχία του Λουγκάνσκ σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο RIA.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε λίγο αργότερα η ουκρανική αστυνομία κάνοντας λόγο για κατάληψη δύο χωριών στην περιοχή του Λουγκάνσκ.

Β.Πούτιν: «Ο πόνος των κατοίκων του Ντονμπάς μας ώθησε»

Ο «πόνος των κατοίκων του Ντονμπάς» ήταν εκείνος που ώθησε τη Ρωσία στην αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε διάγγελμά του.

«Είναι αδύνατο να δεις ό,τι γίνεται εκεί (σ.σ. στο Ντονμπάς) χωρίς συμπόνια. Ήταν απλώς αδύνατο να τα αντέξεις όλα αυτά, ήταν απαραίτητο να σταματήσει αμέσως αυτός ο εφιάλτης, η γενοκτονία ενάντια σε εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν εκεί, που βασίζονται μόνο στη Ρωσία, ελπίζουν μόνο σε εμάς» ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ήταν αυτές οι φιλοδοξίες, αυτά τα αισθήματα και ο πόνος των ανθρώπων που έγιναν για εμάς το κύριο κίνητρο για να λάβουμε αποφάσεις για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Λαϊκών Δημοκρατιών στο Ντονμπάς» τόνισε ακόμα ο Ρώσος πρόεδρος.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις