Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

«Συστηθείτε ξανά» με την εφορία: Πώς θα επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας – Έρχεται και ο «βοηθός εκπλήρωσης»

 


«Μήνυμα από την εφορία»: Επικαιροποίησε τώρα την επικοινωνία σου με την ΑΑΔΕ, πρόσθεσε το προσωπικό e-mail σου και το e-mail του βοηθού σου.

Αυτή την ειδοποίηση λαμβάνουν οι φορολογούμενοι στο πλαίσιο του νέου συστήματος επικοινωνίας με τους πολίτες που υιοθετεί η ΑΑΔΕ.

Καλεί τους πολίτες να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στο myAADE (myaade.gov.gr) και καθιερώνει τη δυνατότητα δήλωσης και mail «Βοηθού» (πχ. λογιστή, δικηγόρου, συγγενούς ή οικείου), στον οποίο θα κοινοποιείται η αλληλογραφία που αφορά στις φορολογικές υποχρεώσεις του φορολογουμένου.

Πολίτες και νομικά πρόσωπα, καθώς και νομικές οντότητες, που είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, οφείλουν να επικαιροποιούν στην ψηφιακή πύλη myAADE, στην επιλογή «Μητρώο & Επικοινωνία» και στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας» (myaade.gov.gr), τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας τους, ήτοι τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τα τηλέφωνά τους (Κινητό & Σταθερό τηλέφωνο).

ΑΑΔΕ

Το e-mail βοηθού και το check box

Για την ηλεκτρονική επικοινωνία με την ΑΑΔΕ μπορείτε να δηλώσετε:

  • Το «Προσωπικό e-mail», ως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία έχετε πρόσβαση η ίδια / ο ίδιος. Αν έχετε ήδη δηλώσει στοιχεία επικοινωνίας σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), μπορείτε να επικαιροποίησετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου στο myAADE επιλέγοντας «Συγχρονισμός από ΕΜΕπ»
  • Στη διεύθυνση αυτή λαμβάνετε κάθε είδους ενημερωτικά μηνύματα της ΑΑΔΕ και όλες τις ειδοποιήσεις για όλες τις πράξεις και έγγραφα που κοινοποιούνται στο λογαριασμό (θυρίδα) σας στην ψηφιακή πύλη myAADE, περιλαμβανομένων αυτών που ενδεχομένως περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που δεν αφορούν φορολογικές δηλώσεις ή φορολογικές υποχρεώσεις σας.
  • Το e-mail του Βοηθού σας, δηλαδή του προσώπου που σας βοηθά στην εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεών σας (επιλέγοντας τη σχέση σας με τον βοηθό σας από αποκλειστική λίστα ρόλων, όπως λογιστής, σύμβουλος, συγγενής/οικείο πρόσωπο).
  • Στο mail του Βοηθού σας αποστέλλονται ειδοποιήσεις για την κοινοποίηση σας στην ψηφιακή πύλη myAADE, πράξεων, εγγράφων και ενημερωτικών μηνυμάτων της ΑΑΔΕ, εξαιρουμένων αυτών που ενδέχεται να περιέχουν προσωπικά δεδομένα (ευαίσθητα ή μη) που δεν αφορούν φορολογικές δηλώσεις ή φορολογικές υποχρεώσεις σας (πχ πρόστιμα ανεμβολίαστων, κοινοποίηση ατομικών ειδοποιήσεων καταβολής μη φορολογικών υποχρεώσεων, όπως πρόστιμα τροχαίας, υποχρεώσεις υπέρ τρίτων κλπ).
  • Μπορεί να επιλέξετε (check-box), στο mail του Βοηθού να αποστέλλονται και ειδοποιήσεις που να αφορούν ή περιέχουν προσωπικά δεδομένα (ευαίσθητα ή μη), που δεν σχετίζονται με φορολογικές υποχρεώσεις σας. Εάν δεν γίνει αυτή η επιλογή, οι ειδοποιήσεις για τα θέματα αυτά αποστέλλονται μόνο στο «Προσωπικό e-mail» σας. Εφόσον δεν καταχωρήσετε τέτοιο, η κοινοποίηση για τα θέματα αυτά πραγματοποιείται κατά τις κείμενες διατάξεις (πχ συστημένη επιστολή, επίδοση).

Ο Βοηθός μπορεί να αφαιρέσει το mail του από τη μερίδα σας, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε προηγουμένως δηλώσει «Προσωπικό e-mail».

Αν δεν έχετε ήδη δηλώσει στοιχεία επικοινωνίας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, συνιστούμε να το κάνετε. Για να συνδεθείτε στην εφαρμογή του ΕΜΕπ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι κωδικοί χρήσης taxisnet (username, password) είναι αυστηρά προσωπικοί και παρακαλούμε να εξασφαλίσετε την ορθή χρήση τους, καθώς ενέργειες που εκτελούνται μέσω των κωδικών αυτών σας δεσμεύουν.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις