Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

«ΣTA ΣXOINIA» ο Β.Ζελένσκι: «Ο Β.Πούτιν δεν μου απαντά στο τηλέφωνο - ΖΗΤΩ βοήθεια» - EKANE διάγγελμα στα ρωσικά


 «Στα σχοινιά» βρίσκεται ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να μπει στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν... δεν απαντά στο τηλέφωνο. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε να συγκληθεί κατεπειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μετά την έκκληση από μέρους των φιλορώσων αυτονομιστών που έχουν στα χέρια τους τμήματα του Ντονμπάς προς τη Ρωσία να τους παράσχει στρατιωτική βοήθεια.

«Η Ουκρανία ζήτησε να συγκληθεί κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ λόγω του αιτήματος των ρωσικών κατοχικών κυβερνήσεων στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ προς τη Ρωσία να τους παράσχει στρατιωτική βοήθεια, που αποτελεί περαιτέρω κλιμάκωση» της κρίσης, ανέφερε ο ουκρανός ΥΠΕΞ μέσω Twitter.


Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει «σχεδόν 200.000 στρατιώτες» σε τομείς γύρω από τα σύνορα της Ουκρανίας, δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του προς το έθνος το βράδυ χθες Τετάρτη.

Στα ουκρανικά σύνορα «έχουν λάβει θέσεις περίπου 200.000 Ρώσοι στρατιώτες» και «χιλιάδες οχήματα μάχης», είπε, προειδοποιώντας πως η Μόσχα ετοιμάζεται να προκαλέσει «μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη» εντός ημερών.

«Από τη μια μέρα στην άλλη»

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ενδέχεται να ξεκινήσει «από τη μια μέρα στην άλλη» και πιθανόν αυτό θα «γίνει το έναυσμα μεγάλου πολέμου στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Ζελένσκι, ο οποίος εκφώνησε το διάγγελμά του προς τους πολίτες στα ρωσικά, όχι στα ουκρανικά, όπως συνηθίζει, ενώ υποστήριξε ότι θα «θρηνήσουμε δεκάδες χιλιάδες ζωές». 

Ακόμη, ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους είπε πως επιδίωξε, χωρίς επιτυχία, να έχει τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με φόντο τον φόβο πως επίκειται άμεσα ρωσική εισβολή.

«Ανέλαβα την πρωτοβουλία (…) να ζητήσω τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αποτέλεσμα: σιωπή», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις